Viikonloppuretkeilijän helppo linssipata

Teimme talvisella päiväretkellä tätä helppoa ja miedosti mausteista linssipataa. Kahden hengen annos kiehui risukeittimellä pakissa, mutta kolmen-neljän hengen annoksen valmistaa helposti trangialla. Ruoka syntyy neljästä hyvin säilyvästä aineesta ja kypsyy noin vartissa ja siksi tätä on tullut kokkailtua niin veneellä kuin viikonloppuvaelluksellakin.

20161218_140134.jpg

Ohje 4:lle, noin 1,00 €/ruokailija

  • Tummaa pikariisiä (keittoaika 10 min) 3 dl
  • Kuivattuja punaisia linssejä (keittoaika 10 min) 4 dl
  • Santa Maria Indian Spices Tikka Masala –mausteseosta 1 pss
  • Kookoskermaa 2dl (vaellukselle voi pahvitetran sijaan valita myös kookosmaitojauheen, jota saa etno- ja ekokaupoista)
  • Halutessasi kuivattuja kasviksia, esim. sipulia
  1. Mittaa kattilaan noin 12 dl vettä ja nosta kattila tulille.
  2. Kaada joukkoon riisit, linssit ja mausteseos (sekä kuivatut kasvikset).  Sekoita hyvin.
  3. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin vartti, kunnes riisit ja linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä ja keittämisen loppuvaiheessa kookoskerma (tai kookosmaitojauhe ja vesi)

Kommentit:

”Aika mietoa, voisin lisätä tähän chiliä tai muuta maustetta”
”Tää on hyvää, vaikka onkin kasvisruokaa”
”Sopii hyvin talviretkelle”

Save

Advertisement