Teimme talvisella päiväretkellä tätä helppoa ja miedosti mausteista linssipataa. Kahden hengen annos kiehui risukeittimellä pakissa, mutta kolmen-neljän hengen annoksen valmistaa helposti trangialla. Ruoka syntyy neljästä hyvin säilyvästä aineesta ja kypsyy noin vartissa ja siksi tätä on tullut kokkailtua niin veneellä kuin viikonloppuvaelluksellakin.
Ohje 4:lle, noin 1,00 €/ruokailija
- Tummaa pikariisiä (keittoaika 10 min) 3 dl
- Kuivattuja punaisia linssejä (keittoaika 10 min) 4 dl
- Santa Maria Indian Spices Tikka Masala –mausteseosta 1 pss
- Kookoskermaa 2dl (vaellukselle voi pahvitetran sijaan valita myös kookosmaitojauheen, jota saa etno- ja ekokaupoista)
- Halutessasi kuivattuja kasviksia, esim. sipulia
- Mittaa kattilaan noin 12 dl vettä ja nosta kattila tulille.
- Kaada joukkoon riisit, linssit ja mausteseos (sekä kuivatut kasvikset). Sekoita hyvin.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä noin vartti, kunnes riisit ja linssit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa vettä ja keittämisen loppuvaiheessa kookoskerma (tai kookosmaitojauhe ja vesi)
Kommentit:
”Aika mietoa, voisin lisätä tähän chiliä tai muuta maustetta”
”Tää on hyvää, vaikka onkin kasvisruokaa”
”Sopii hyvin talviretkelle”