Johtajaretken ruokalistaa pohdittaessa yksi porukasta toivoi sunnuntain aamupalaksi lettuja. Retkiseurueen erityisruokavaliot huomioiden päädyimme testaamaan vegaanista lettutaikinaa, joka toimi hämmästyttävän hyvin.
Niinpä aamulla varttia vaille kahdeksan retkiseuralaisia odotti yön viimeisen kipinävahdin paistama lettupino ja olympilaisten jännittävä hiihtofinaali. Resepti toimii hyvin myös silloin, kun et halua pakata mukaasi kananmunia tai kun tarvikkeiden täytyy säilyä lämpimässä.
Ohje 5:lle, noin 0,25 €/ruokailija (2-3 kpl/hlö)
- soijajuomaa 8,25 dl
- vehnäjauhoja 6 dl
- sokeria jos haluat
- suolaa vajaa tl
- öljyä tai vegaanista margariinia paistamiseen
- Vatkaa kulhossa jauhot soijajuoman joukkoon. Lisää suola ja halutessasi sokeri.
- Anna taikinan turvota rauhassa noin vartista puoleen tuntiin. Vaihtoehtoisesti voit vatkata taikinaa hieman pidempään, mikä nopeuttaa hyvän koostumuksen syntymistä.
- Paista pannulla öljyssä tai voissa kohtuullisella lämmöllä molemmin puolin kypsäksi ja ruskeapilkulliseksi.
Kommentit:
”Näistä täytyi paistaa vähän paksumpia et pysyivät kasassa”
”Siis miten näissä voi olla vain soijamaitoa ja jauhoja?”
”Tosi hyviä!”
Reseptin bongattu alun perin Yummy baker -blogista.