Kesän legipurjehduksella valmistui lounaaksi tämä maukas Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä vaikutteita saanut, kovassakin kelissä onnistuva pastaruoka. Perinteisestihän shakshukaa ei syödä pastan kanssa, mutta testasimme tällaista ruokaisampaa versiota.
Ohje 10:lle, noin 1,9 €/ruokailija
- Sipulia 2 kpl
- Tuoretta chiliä 2-3 kpl
- Ruokaöljyä 5 rkl
- Halloumia 3 pkt (600 g)
- Kikherneitä 3 prk (säilykepurkissa)
- Tomaattimurskaa 4 pkt
- Pastaa 1 kg
- Mustapippuria
- Suolaa
- (Tuoretta korianteria)
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Pilko sipuli, chili ja halloumi ja huuhtele kikherneet.
- Kuullota sipuli ja chili öljyssä pannulla.
- Lisää halloumi ja paista.
- Lisää huuhdellut kikherneet ja tomaattimurska ja keittele kasaan sillä aikaa kun pasta kiehuu.
- Keitä pasta ohjeen mukaan.
- Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
- Yhdistä pasta ja kastike ja tarjoile. Halutessasi lisää annosten päälle tuoretta korianteria.
Kommentit:
”Maukasta ja täyttävää!”
”Eiks tähän kuuluis kananmuna?”
”Kivan mausteista.”