Kesän legipurjehduksella valmistui lounaaksi tämä maukas Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä vaikutteita saanut, kovassakin kelissä onnistuva pastaruoka. Perinteisestihän shakshukaa ei syödä pastan kanssa, mutta testasimme tällaista ruokaisampaa versiota.

Ohje 10:lle, noin 1,9 €/ruokailija

  • Sipulia 2 kpl
  • Tuoretta chiliä 2-3 kpl
  • Ruokaöljyä 5 rkl
  • Halloumia 3 pkt (600 g)
  • Kikherneitä 3 prk
  • Tomaattimurskaa 4 pkt
  • Pastaa 1 kg
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • (Tuoretta korianteria)
  1. Laita pastavesi kiehumaan.
  2. Pilko sipuli, chili ja halloumi ja huuhtele kikherneet.
  3. Kuullota sipuli ja chili öljyssä pannulla.
  4. Lisää halloumi ja paista.
  5. Lisää kikherneet ja tomaattimurska ja keittele kasaan sillä aikaa kun pasta kiehuu.
  6. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  7. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.
  8. Yhdistä pasta ja kastike ja tarjoile. Halutessasi lisää annosten päälle tuoretta korianteria.

Kommentit:

”Maukasta ja täyttävää!”
”Eiks tähän kuuluis kananmuna?”
”Kivan mausteista.”

 

Mainokset