Raikkaat kesärullat

Raikkaita kesärullia on valmistettu niin isolle porukalle opiskelijarekrytapahtuma Bonfiressa Vegeretken rastilla, kuin pienemmällekin porukalle veneellä. Ne eivät vaadi muuta kypsennystä kuin vermisellien keittämisen, tofun paistamisen ja riisipaperien pikaisen liottamisen, joten niiden valmistaminen isolle porukalle pelkästään trangioillakin on helppoa. Kun jokainen täyttää oman rullansa, ruoka valmistuu vähintäänkin yhtä helposti kuin esimerkiksi tortillat.

Täytteiden kanssa pääsee käyttämään luovuutta: kesärullien sisään sopii melkein mitkä tahansa raikkaat kasvikset vermisellin ja vihreiden kuten pinaatin, mintun, thaibasilikan tai paksoin kanssa. Jos porukka on pienempi ja budjetti suurempi, mukaan voi laittaa vaikka majoneesia tai tuorejuustoa. Kesärullat ovat aika täyttäviä jo pelkillä kasviksilla, joten esimerkiksi iltapalaksi riittää hyvin 2-3 kappaletta jokaiselle.

Seuraavat ainekset ovat siis vain ehdotuksia, joita voi maun mukaan vaihtaa, poistaa ja lisätä:

Ohje 20 rullaan , noin 1,25 €/ruokailija

 • tofua 500g
 • vermiselliä 250g (tosi ohutta riisinuudelia)
 • pinaattia, paksoita ja/tai tuoreita yrttejä kuten minttua, thaibasilikaa tai korianteria
 • porkkanaa suikaloituna pieneksi
 • kevätsipulia
 • kurkkua
 • pavunituja
 • majoneesia tai (vegaanista) maustamatonta tuorejuustoa

Lisäksi tarvitset seuraavat useimmista aasialaisiin ruokatarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista tai hyvin varustelluista ruokakaupoista löytyvät tarvikkeet:

 • riisipaperia 20kpl
 1. Keitä vermiselli ohjeiden mukaan.
 2. Pilko tofu ja asettele pilkotut palat hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ne kuivuvat ja saavat paistaessa rapsakamman pinnan. Paista tofu pannulla haluamiesi mausteiden kanssa, kuten seesamiöljy (tai joku muu öljy),  soijakastike, paprikamauste, grillimauste, valkosipuli, chili, mustapippuri, erilaisia yrttejä kuten basilika, oregano, timjami, tai mikä vain sopii omaan makuun! Tämän voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, sillä tofu sopii rullan sisään hyvin jäähtyneenä.
 3. Suikaloi porkkana ja kurkut, pilko kevätsipuli.
 4. Dippaa riisipaperiarkki lämpimässä vedessä ja aseta se lautaselle pehmenemään.
 5. Aseta haluamasi täytteet riisipaperin keskelle.
 6. Taita ensin riisipaperin reunat täytteiden päälle ja sitten alareuna. Kääri mahdollisimmat tiukaksi rullaksi.

Advertisement