Resepti

Inkivääri-suklaapannucookie

Talvisella johtajaretkellä kaipasimme iltateen kera äkkimakeaa ja testasimme pannucookien paistamista nuotiopannulla kämpän kaminan päällä. Resepti oli helppo, sillä kaikki aineet saa sekoitettua taikinaan pannulla. Paistamisvaihe kuitenkin vaatii mietoa lämpöä ja vahtimista. Kärsivällisyys palkitaan ihanan tahmean suklaisen pehmeällä herkulla.

Ohje 5:lle, noin 0,30 €/ruokailija

  • Margariinia 50 g
  • Tuoretta inkivääriä raastettuna 0,5 rkl (voit laittaa reilumminkin)
  • Sokeria 1 dl (halutessasi karamellisemman maun käytä tummaa)
  • Maapähkinävoita 1 rkl tai 1/4 banaani soseena
  • Vehnäjauhoja 1 dl
  • Soodaa 0,5 tl
  • Suolaa ripaus
  • Tummaa suklaata karkeaksi rouhittuna 50 g
  1. Sulata margariini pannussa. Lisää inkivääri mukaan paistumaan. 
  2. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita kunnes se sulaa.
  3. Lisää maapähkinävoi tai banaani.
  4. Kun seos on tasainen, lisää pienissä erissä jauhot, joihin on sekoitettu sooda ja suola.
  5. Sekoita jäähtyneeseen taikinaan suklaarouhe. Liian kuumalla pannulla tai lämpimässä taikinassa se sulaa etkä saa keksiin kivoja sattumia.
  6. Peitä pannu foliolla ja paista miedolla lämmöllä vahtien noin puoli tuntia. Keksi palaa etenkin pohjapuolelta helposti ja jähmettyy jäähtyessään, joten älä paista pinnalta aivan ”kuivaksi”. Vaihtoehtoisesti voit paistaa keksiä (kokonaan metallisella!) pannulla uunissa 175 asteessa noin 15 min.

20180330_171312

Kommentit:

”Ihan sairaan hyvää, ihana inkivääri”
”Mukavasti maapähkinää”
”Joko se loppui?”

Resepti muokattu Happy Hobo –blogista.

Mainokset