Kikhernepannukakut

Vaelluksilla hyvät aamupalat ovat harvassa: samaan aikaan ruokien tulisi olla säilyviä, kevyitä kantaa, ravinnepitoisia ja helppoja valmistaa. Tämä resepti täyttää nämä vaatimukset oivallisesti, samalla kun tuovat vaihtelua puuroruokavalioon. Pannarit toimivat hyvin myös iltanuotiolla. Riittävällä öljyn käytöllä pannukakut irtoavat pannusta yllättävän hyvin, eli myös kolhuinen trangian kansi käy paistamiseen.

Nämä suolaiset pannukakut voi syödä sellaisenaan tai vaikka paistaa sipulia päälle.

Ohje 4:lle, noin 0,6 €/hlö

  • Kikhernejauhoja 6 dl
  • Suolaa 1 tl
  • Juustokuminaa 2 tl
  • Kurkumaa 2 tl
  • Mustapippuria myllystä
  • Vettä 4 dl
  • Öljyä 4 tl + öljyä paistamiseen
  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään (voit vaikka tehdä valmiiksi retkeä varten)
  2. Lisää vesi muutamassa erässä välillä sekoittaen
  3. Lisää öljy ja sekoita
  4. Anna turvota noin viisi minuuttia.
  5. Paista pannulla öljyssä kummaltakin puolelta.

Kommentit:
”Onpa kiinnostava! Ei oo ihan niin kuin munakas, muttei kuitenkaan ihan pannukakkukaan.”
”No kyllä näillä varmaan lounaaseen asti jaksaa paremmin kuin puurolla.”
”Hei mitä jos tähän laittais hilloa päälle?”

Alkuperäinen ohje Chocochilistä.

Advertisement