Pikamunkit trangialla

Munkit ovat monelle olennainen osa vapun viettoa. Pikamunkkien tekeminen onnistuu myös retkellä, ilman taikinan kohottamista. Taikinan teko on nopeaa, tunnissa saa jo hyvän kasan munkkeja paistettua. Ohjeen mukaan tehdyt munkit ovat maidottomia ja munattomia, ja samalla myös vegaanisia.

Ohje noin 10 munkkiin, 0,15 €/kpl

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,25 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ripaus jauhettua vaniljaa
  • 1,5 dl kasvimaitoa
  • 2 rkl maidotonta margariinia (esim. tummansininen Keiju)
  • Öljyä uppopaistamiseen
  • Sokeria sokeroimiseen
  1. Sekoita kuiva-aineet keskenään
  2. Sulata margariini, lisää se ja kasvimaito joukkoon maito ja margariini
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun sinne pudotettu pieni taikinanpalanen ruskistuu noin puolessa minuutissa ja öljy kuplii kun taikina lisätään öljyyn.
  4. Ota taikinasta reilun ruokalusikallisen kokoisia paloja ja pyörittele ne palloiksi. Jos haluat munkkirinkilöitä, tee sormella reikä taikinapalloon ja venytä reikä sopivan kokoiseksi.
  5. Paista munkkeja viitisen minuuttia öljyssä, käännä puolessa välissä.
  6. Nosta kypsät munkit kattilasta valumaan paperin päälle
  7. Pyörittele munkit sokerissa, kun ne ovat jäähtyneet hieman.

Reseptin lähde: Kamomillan koditoria

cof
Munkit paistumassa
munkki
Kukapa ei olisi iloinen kun tietää kohta saavansa munkkeja vappuna
Advertisement

One Comment

Kommentointi on suljettu.