Luonnon päivät – villiinny keväästä, osa 1: korvasienikeitto

Tämä ruokalaji on osa Bonfire Appétit -retkiruokablogin ja Vegeretken yhteismenua, joka liittyy Luonnon päivään 20.5. Päivän teema on Villiinny keväästä, ja siksi valitsimme ruokalistalle keväisiä herkkuja ihanista sesongin raaka-aineista. Yhteinen ruokaretkemme ajoittui vapun kynnykselle, ja saimmekin nauttia raikkaan rapsakasta, ajoittain jopa ihan keväisestä säästä. Pääsimme myös ihastelemaan huolellista ruokavalokuvausta – tämän reseptisarjan kuvat ovat siis Bonfire Appétit -bloggaajien käsialaa.

Keväisen menun alkuruoan raaka-aineena toimii korvasieni, joka avaa kesän sienisesongin. Korvasieniä löytää koko maasta touko-kesäkuussa.

Korvasieni on oikein käsiteltynä, eli ryöpättyänä upea ja herkullinen sieni, mutta käsittelemättömänä  erittäin myrkyllinen. Tutustuthan siis korvasienen käsittelyohjeisiin huolella.

P1350865
Kuva: Bonfire Appétit

Ohje 4 hlö:lle, noin 3,40 €/ruokailija

  • Korvasieniä (suolattuja) 500 g 
  • Mieto sipuli 
  • Voita 2 rkl
  • Kermaa 2 dl
  • Kasvisliemikuutio 1 kpl tai muu vastaava tuote
  • Vettä 8 dl
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Tuoretta persiljaa
  • (Kuivaa valkoviiniä 2dl)
  • Tarjoiluun hyvää leipää
  1. Korvasienien käsittely
    Tuoreet ja kuivatut sienet: ryöppää sienet huolellisesti useampaan kertaan, mikäli käytät tuoreita korvasieniä. Muista ryöpätä myös kuivatut sienet.
    Pilko ja liota suolasienet.
  2. Kuullota sipuli voissa kattilassa. Lisää esikäsitellyt sienet ja paista hetki.
  3. Kääntele jauhot seoksen joukkoon.
  4. Lisää kasvisliemi.
  5. Anna kiehahtaa. Maista ja mausta.
  6. Lisää kerma ja keitä vielä hetki.
  7. Lisää tuore persilja silputtuna pinnalle.
  8. Tähän sopii kokeilun perusteella kuiva valkoviini tai sitruunan mehu antamaan vähän happoa.
P1350867
Kuva: Bonfire Appétit

Ensi viikolla on luvassa Luonnon päivän menun pääruoka, joka sisältää muun muassa keväistä parsaa.  Katso myös Bonfire Appétit –blogin näkökulma retkestä, jossa tarjolla oli vain kasvisruokaa.

Advertisement