Tämä ruokalaji on osa Bonfire Appétit -retkiruokablogin ja Vegeretken yhteismenua, joka liittyy Luonnon päivään 20.5. Päivän teema on Villiinny keväästä, ja siksi valitsimme ruokalistalle keväisiä herkkuja ihanista sesongin raaka-aineista. Yhteinen ruokaretkemme ajoittui vapun kynnykselle, ja saimmekin nauttia raikkaan rapsakasta, ajoittain jopa ihan keväisestä säästä. Pääsimme myös ihastelemaan huolellista ruokavalokuvausta – reseptisarjan kuvat ovat Bonfire Appétit -bloggaajien käsialaa.
Pääruokaan valitsimme nuotiolla valmistuvia aineksia: grillattua parsaa ja halloumijuustoa. Lisäkkeenä on keväisen raikas sitruunalla maustettu ja proteiinipitoinen vilja kvinoa.
Ohje 4:lle, noin 3,10 €/ruokailija
- Tuoretta parsaa 500 g
- Halloumijuustoa 400 g
- Kvinoaa 2,5 dl
- (Luomu)sitruuna
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- Valkosipulinkynsi (puolikas tai pieni)
- Tuoretta persiljaa

Parsa ja halloumi
1. Valmistele ja sytytä nuotio.
2. Kuori parsat, huuhtele ne ja poista niistä kanta.
3. Huuhtele ja pilko halloumijusto.
4. Paista parsa ja halloumijuusto öljyssä pannulla.
Sitruunakvinoa
1. Huuhdo ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Raasta pestyn sitruunan kuori. Raasta tai pilko valkosipuli.
3. Sekoita sitruunankuori, sitruunamehu, öljy ja mausteet kypsän kvinoan sekaan.
4. Tarjoa parsan ja halloumin kanssa.

Seuraavaksi on luvassa Luonnon päivän menun jälkiruoka, jonka pääosassa on itseoikeutetusti raparperi.
Muut osat Vegeretken Luonnon päivän ruokalistasta:
Luonnon päivät – villiinny keväästä, osa 1: korvasienikeitto
Tsekkaa myös Bonfire Appetit -blogin tarinat samalta retkeltä:
Sienikeittoa sateella
Kevään makuja kaupunkimetsänuotiolla
One Comment
Kommentointi on suljettu.