Luonnon päivät – villiinny keväästä, osa 3: raparperia, kauraa ja mantelia

Tämä ruokalaji on osa Bonfire Appétit -retkiruokablogin ja Vegeretken yhteismenua, joka liittyy Luonnon päivään 20.5. Päivän teema on Villiinny keväästä, ja siksi valitsimme ruokalistalle keväisiä herkkuja ihanista sesongin raaka-aineista. Yhteinen ruokaretkemme ajoittui vapun kynnykselle, ja saimmekin nauttia raikkaan rapsakasta, ajoittain jopa ihan keväisestä säästä. Pääsimme myös ihastelemaan huolellista ruokavalokuvausta – reseptisarjan kuvat ovat Bonfire Appétit -bloggaajien käsialaa.

Jälkiruuan makuparina on kirpeä raparperi ja kinuskimaiseksi keitetty mantelitoska. Kermavaahto ja kaurakeksimurut viimeistelevät makean herkun, jonka kanssa sopii keittää pannukahvit tai tarjota vahvaa mustaa teetä.

Ohje 4:lle, noin 1,60 €/ruokailija

  • Raparperia 300 g
  • Sokeria 2-3 rkl
  • Tilkka vettä
  • (Ruskeaa) sokeria 1 dl
  • Vehnäjauhoja 1 rkl
  • Voita 50 g
  • Mantelilastuja 100 g
  • Kuohukermaa 1 dl
  • Vaniljajauhetta ripaus
  • Kaurakeksejä 100 g

P1350888

Raparperihilloke
1. Kuori ja pilko raparperit noin sentin siivuiksi kattilaan.
2. Lisää tilkka vettä ja sokeri.
3. Keitä, kunnes raparperi on pehmennyt.
Vinkki: päiväretkelle voit keittää hillokkeen valmiiksi kotona!

Mantelitoska
1. Mittaa kattilaan kaikki toskan ainekset.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hetki, kunnes seos sakenee ja karamellisoituu.
Huomioi, että kylmällä kelillä toska jäähtyy jäykäksi melko nopeasti.

P1350892

Kermavaahto
1. Kaada kerma tiiviiseen kannelliseen pulloon tai rasiaan. Lisää vanilja.
2. Laita rasiaan puhdas kuusenhavu tms. ja ravista kunnes kerma on vaahtoutunut.

Annoksen kokoaminen
1. Valitse muki, kuksa tai muu kuppi. Murustele pohjalle kaurakeksit.
2. Lusikoi päälle toska. Lisää päälle kermavaahto ja raparperihilloke.
3. Nauti hyvässä seurassa kahvin tai mustan teen kanssa.

P1350909

Muut osat Vegeretken Luonnon päivän ruokalistasta:
Luonnon päivät – villiinny keväästä, osa 1: korvasienikeitto
Luonnon päivät – villiinny keväästä, osa 2: parsaa, halloumia ja sitruunakvinoaa

Tsekkaa myös Bonfire Appetit -blogin tarinat samalta retkeltä:
Sienikeittoa sateella
Kevään makuja kaupunkimetsänuotiolla
Pirteä ja raikas pikajälkkäri

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s