Hernekeitto

Hernekeitto on edullinen ja herkullinen ruoka leireille ja kämppäretkille. Kaikilla on varmasti omat hernekeittomuistonsa – kas tässä oiva ja testattu resepti leireilijöitä ilahduttamaan.

Keiton valmistamiseen täytyy varata tarpeeksi aikaa, ensin kuivien herneiden liottamiseen ja pari tuntia keittelyyn. Myös veden kiehuvaksi saamiseen voi mennä yllättävän paljon aikaa.

Ohje 10:lle, noin 0,3 €/ruokailija

  • Kuivattuja herneitä 1 kg
  • Vettä 4 l
  • Sipuli
  • Kasvisliemijauhetta 2 tl
  • Suolaa 2 tl
  • Meiramia 2 tl
  • Sinappia 2 tl
  • Savuaromia 0,5 tl

Tarjoiluun sinappia ja sipulisilppua.

  1. Huuhdo herneet ja laita ne likoamaan neljään litraan vettä edellisenä iltana, tai noin 12 tunnin ajaksi.
  2. Laita herneet kiehumaan liotusvedessään. Kun vesi kiehuu, pienennä lieden tehoa siten, että keitto porisee hiljalleen. Hämmentele välillä.
  3. Hienonna sipuli. Kun herneet ovat kiehuneet tunnin, lisää sipulisilppu.
  4. Keitä vielä noin tunnin ajan. Kokonaiskeittoajaksi riittää pari tuntia, mutta keitto voi viettää hellalla pidempäänkin. Jos keitosta haihtuu paljon vettä keittelyn aikana, lisää vettä.
  5. Lisää mausteet: kasvisliemijauhe, suola, meirami, pippuri, sinappi ja savuaromi.

Kommentit:

“Ei hitsi tää on hyvää. En olekaan pitkään aikaan syönyt hernekeittoa!”
“Hyvä perushernari. Jos haluaa lähteä kikkailemaan, niin voihan tähän lisätä esim. timjamia tai kynteliä.”
“Tehdäänkö pannukakkua jälkkäriksi?”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s