Nyt on vuorossa todellinen klassikko. Näitä burgereita on Koukkaajissa syöty jo melkein vuosikymmen. Niitä maistettuaan on moni paatunut lihansyöjä – teinistä keski-ikäiseen – todennut, että kasvisruoka voi olla todella hyvää. Kiitos kuuluu Kalifornia-Kekelle, joka esitteli ohjeen Hesarin Nyt-liitteessä vuonna 2008.
Näitä pihvejä on paistettu niin veneessä, kämpällä kuin trangiallakin. Ja sämpylän ja muut täytteet voi tietysti valita oman maun mukaan!
n. 10 pihviä, n. 0,3 € / kpl + muut hampurilaistarpeet
- Kikherneitä 2 purkkia (säilyke)
- Pieni tai puolikas punasipuli
- Munia 3 kpl
- Currytahnaa 2 tl
- Korppujauhoa
- Sämpylöitä, vihanneksia, kastikkeita yms.
- Valuta kikherneet ja murskaa huolella kulhossa tai kattilassa. Mitä vähemmän kokonaisia seassa, sitä paremmin pihvit pysyvät kasassa.
- Kuori ja silppua punasipuli hienoksi.
- Sekoita murskattujen kikherneiden joukkoon punasipulisilppu, munat, currytahna ja sen verran korppujauhoa, että taikina tuntuu sopivan kiinteältä.
- Anna taikinan seistä hetki.
- Muotoile taikinasta pihvejä korppujauhotetulla lautasella.
- Paista pihvit pannulla kauniin ruskeiksi.
- Laita hampurilaisten väliin lempparitäytteidesi kanssa.
Kommentit:
”Miten voi muka olla hampurilaisia ilman lihaa?”
”No joo, oli kyl tosi jees vaikkei oo lihaa.”
”Voidaanks tehä taas Keken burgereita?”



