Kalifornia-Keken kikherneburgerit

on

Nyt on vuorossa todellinen klassikko. Näitä burgereita on Koukkaajissa syöty jo melkein vuosikymmen. Niitä maistettuaan on moni paatunut lihansyöjä – teinistä keski-ikäiseen – todennut, että kasvisruoka voi olla todella hyvää. Kiitos kuuluu Kalifornia-Kekelle, joka esitteli ohjeen Hesarin Nyt-liitteessä vuonna 2008.

Näitä pihvejä on paistettu niin veneessä, kämpällä kuin trangiallakin. Ja sämpylän ja muut täytteet voi tietysti valita oman maun mukaan!

n. 10 pihviä, n. 0,3 € / kpl + muut hampurilaistarpeet

  • Kikherneitä 2 purkkia (säilyke)
  • Pieni tai puolikas punasipuli
  • Munia 3 kpl
  • Currytahnaa 2 tl
  • Korppujauhoa
  • Sämpylöitä, vihanneksia, kastikkeita yms.
  1. Valuta kikherneet ja murskaa huolella kulhossa tai kattilassa. Mitä vähemmän kokonaisia seassa, sitä paremmin pihvit pysyvät kasassa.
  2. Kuori ja silppua punasipuli hienoksi.
  3. Sekoita murskattujen kikherneiden joukkoon punasipulisilppu, munat, currytahna ja sen verran korppujauhoa, että taikina tuntuu sopivan kiinteältä.
  4. Anna taikinan seistä hetki.
  5. Muotoile taikinasta pihvejä korppujauhotetulla lautasella.
  6. Paista pihvit pannulla kauniin ruskeiksi.
  7. Laita hampurilaisten väliin lempparitäytteidesi kanssa.

Kommentit:

”Miten voi muka olla hampurilaisia ilman lihaa?”
”No joo, oli kyl tosi jees vaikkei oo lihaa.”
”Voidaanks tehä taas Keken burgereita?”

Keke ainekset
Pihveihin tulee vain viisi ainesta, jotka on helppo muistaa
keke-murskaus.jpg
Murskaukseen voi käyttää monia eri työkaluja, vaikkapa mukia
keke-muotoilu.jpg
Pihvien määrään vaikuttaa tietysti koko ja paksuus
Keke valmis
Valmis burgeri kädessä on helppo hymyillä
Advertisement