Yhden kattilan pasta pavuilla

Pastaruoat ovat usein helppoja ja nopeita retkiruokia, mutta kahdella kattilalla ruoan valmistaminen ei ole käytännöllistä retkikeittimellä. Tähän on helppo ratkaisu: pasta ja lisukkeet keitetään samassa vedessä. Samalla ruoan valmistusaikakin lyhenee.

Tätä ruokaa teimme Suomen Luonnon päivän retkellä yhdessä Mellunkylän lapset -projektin kanssa. Seuraavaan Luonnon päivään Vegeretki tekee menun yhdessä Bonfire Appétit -blogin kanssa. Pysy kuulolla toukokuun alussa!

Ohje 4:lle, noin 0,8 €/ruokailija

  • Sipuli 1 kpl
  • Valkosipulia 2 kynttä
  • Porkkanoita 2 kpl
  • Varsiselleriä 2 vartta
  • Tomaattimurskaa 1 purkki (500 g)
  • Isoja valkoisia papuja 1 säilykepurkki (285 g)
  • Kasvisliemikuutio
  • Vettä 5 dl
  • Pastaa 2 dl
  • Oreganoa
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä paistamiseen
  1. Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkanat ja sellerinvarret pieniksi
  2. Kuullota kasviksia kattilassa hetken aikaa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät
  3. Lisää tomaattimurska, murusta joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi
  4. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla
  5. Kun keitos alkaa kiehua, lisää pasta.
  6. Keitä pastan keittoajan mukaisesti. Lisää valutetut pavut joukkoon pari minuuttia ennen keittoajan päättymistä.

Kommentit:

”Onpa kätevää tehdä pasta tällä tavalla”
”Hei nami tää on hyvää”
”On tää ihan hyvää tää sellerikin vaikken oikein tykkää siitä”

Resepti on alunperin Hesarin ohjeesta sovellettu.

Yhteen trangiaan mahtuu neljän hengen pasta, mutta nytpä olikin monta syöjää herkuttelemassa
Advertisement