Pastaruoat ovat usein helppoja ja nopeita retkiruokia, mutta kahdella kattilalla ruoan valmistaminen ei ole käytännöllistä retkikeittimellä. Tähän on helppo ratkaisu: pasta ja lisukkeet keitetään samassa vedessä. Samalla ruoan valmistusaikakin lyhenee.
Tätä ruokaa teimme Suomen Luonnon päivän retkellä yhdessä Mellunkylän lapset -projektin kanssa. Seuraavaan Luonnon päivään Vegeretki tekee menun yhdessä Bonfire Appétit -blogin kanssa. Pysy kuulolla toukokuun alussa!
Ohje 4:lle, noin 0,8 €/ruokailija
- Sipuli 1 kpl
- Valkosipulia 2 kynttä
- Porkkanoita 2 kpl
- Varsiselleriä 2 vartta
- Tomaattimurskaa 1 purkki (500 g)
- Isoja valkoisia papuja 1 säilykepurkki (285 g)
- Kasvisliemikuutio
- Vettä 5 dl
- Pastaa 2 dl
- Oreganoa
- Suolaa
- Pippuria
- Öljyä paistamiseen
- Hienonna sipuli, valkosipuli, porkkanat ja sellerinvarret pieniksi
- Kuullota kasviksia kattilassa hetken aikaa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät
- Lisää tomaattimurska, murusta joukkoon kasvisliemikuutio ja lisää vesi
- Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla
- Kun keitos alkaa kiehua, lisää pasta.
- Keitä pastan keittoajan mukaisesti. Lisää valutetut pavut joukkoon pari minuuttia ennen keittoajan päättymistä.
Kommentit:
”Onpa kätevää tehdä pasta tällä tavalla”
”Hei nami tää on hyvää”
”On tää ihan hyvää tää sellerikin vaikken oikein tykkää siitä”
Resepti on alunperin Hesarin ohjeesta sovellettu.
