Palak paneer on intialainen muhennosruoka, jossa pääosassa ovat pinaatti ja juusto sekä hyvä maustaminen.Tämä versio taittuu nopeasti pakastepinaatista, jolloin valmisteluihin menee vain hetki. Lisäkkeeksi sopii riisi tai pilkotut ja keitetyt perunat, jotka voi sekoittaa valmiiseen ruokaan.
Palak paneeria tehtiin tällä kertaa Koukkaajien kevään Aivoriihessä vegaaniseksi sovellettuna, jolloin juusto korvattiin tofulla. Pehmeää tofua voi ostaa suurempia määriä etnisistä kaupoista, ja ruokakauppoihin sitä myy Jalotofu.
Ohje 8:lle, noin 1 €/ruokailija
- Sipuleita 2kpl
- Valkosipulia 2 kynttä
- Ruokaöljyä 2 rkl
- Garam masalaa 4tl
- Juustokuminaa eli jeeraa 2tl
- Suolaa 1tl
- Tuoretta inkivääriä raastettuna 1rkl
- Pakastepinaattia 4pss/600g
- Kookosmaitoa tai kaurakermaa 4dl
- Pehmeää tofua 2pkt/600g
- Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä öljyssä. Lisää pannulle mausteet ja sekoittele hetki, jotta maut irtoavat.
- Lisää pannulle pinaatti jäisenä ja sekoittele kunnes se on sulanut. Kaada pannulle kookosmaito tai kaurakerma ja kiehauta.
- Pilko varovaisesti terävällä veitsellä tofu suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää pannulle. Muista tarkistaa maku ennen tarjoilua!
Kommentit:
”Tosi helppo tehdä ja maustaa porukan maun mukaan.”
”Herkullisen väristä ainakin!”
”Tuore inkivääri ja pinaatti sopii niin hyvin yhteen. Ei yhtään pinaattikeittomaista.”