Vihis eli kasvispiirakka (esim. Hoviruoan) on huippukätevä välipala. Vihiksen väliin voi laittaa melkein mitä tahansa – esimerkiksi aikasempien ruokien jämät, jotka säilyvät jääkaapissa tai kylmällä säällä ulkona. Näin myös hävikki vähenee.
Viime syksyn kämppätalkoissa syötiin perjantaina vähän tavallista monimutkaisempi ruokaisa salaatti. Sunnuntaina ennen lähtöä loput salaatit tungettiin vihisten väliin. Hyvää oli! Reseptistä voi tiputtaa aineksia pois maun ja budjetin mukaan.
Ohje 10:lle, noin 2,50 €/ruokailija (Hoviruoan vihiksellä)
- 8 kevätsipulia tai 2 purjoa
- 2 punasipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 2 miedohkoa chilipalkoa
- 2 prk valmiita kikherneitä (säilyke)
- 2 dl oliiviöljyä
- 4 dl kalamata-oliiveja
- 400 g fetajuustoa palana, ei kuutioina
- 2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- 1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 sitruunan mehu
- suolaa, mustapippuria
- 6 dl rucolaa tms. maukasta salaattia
- 10 vihistä
- Hienonna kevätsipulit/purjot.
- Kuori ja viipaloi puna- ja valkosipulit.
- Kuutioi chili ja poista siemenet.
- Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Paista puna- ja valkosipulia ja chiliä oliiviöljyssä muutama minuutti.
- Lisää pannulle kikherneet ja oliivit, anna lämmetä ja ota sitten pannu levyltä.
- Lisää joukkoon murusteltu feta, yrtit, sitruunamehu ja salaatti. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä vihikset esim. uunissa jos haluat, ovat hyviä myös kylmänä. Avaa veitsellä ja täytä kikhernesalaatilla.

Kommentit:
”Vihis on kyl viel parempaa ku normilihis”
”Aika rujonnäköistä mössöä”
Kikhernesalaatti on alun perin Hesarista.