Bolognesekastiketta on helppo varioida, kun heittää joukkoon erilaisia kasviksia. Tällä kertaa käytettiin porkkanaa ja purkkiherkkusieniä, mutta voit testailla esim. kesäkurpitsaa, lanttua tai oliiveja. Vaikka soijarouhe on edullinen ja kätevä aines, moni karsastaa sitä huonojen kokemusten takia. Soijarouhetta ei kannata laittaa liikaa, ettei mausta tule liian hallitseva. Rouhe on helpointa turvottaa suoraan tomaattikastikkeessa, jolloin se saa myös makua.
Ohje 10:lle, noin 0,7 €/ruokailija
- Sipulia 4 kpl
- Valkosipulia 8 kynttä
- Porkkanaa 500 g
- Öljyä
- Tomaattimurskaa 1,5 kg
- Vettä 0,5 l
- Tomaattipyreetä 70 g
- Kasvisliemikuutioita 3 kpl
- Soijarouhetta 300 g
- Herkkusieniä 1 prk
- Suolaa
- Mustapippuria
- Oreganoa, basilikaa tms. yrttimausteita
- Pastaa 1 kg
- Parmesaaniraastetta 1 pss
- Laita pastavesi kiehumaan.
- Pilko sipulit ja valkosipulit, kuori ja raasta porkkanat.
- Lämmitä kattilan pohjalla öljyä ja kuullota siinä sipuleita, lisää myös porkkanaraaste hetkeksi paistumaan.
- Lisää tomaattimurska ja vesi (huuhtele vedellä purkeista kaikki tomaatti kattilaan), tomaattipyree sekä kasvisliemikuutiot.
- Lisää soijarouhe ja anna soosin kiehua n. 10 minuuttia.
- Lisää herkkusienet ja mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä.
- Keitä pasta. Sekoita halutessasi pasta ja kastike ja tarjoa juustoraasteen kera.
Kommentit:
”Porkkanan olisi voinut raastaa pienemmäksi.”
”Herkkusienet tuo mukavasti pureskeltavaa.”
”Eipä kyllä oo kallis resepti.”
