Resepti

Pinaattipannukakku

Pinaattiletut ovat kouluruokasuosikki ja maistuvat monelle kouluiän ohittaneellekin. Niiden paistamisessa on kuitenkin oma vaivansa, vaikka homman ulkoistaisi syöjille itselleen (jos kuitenkin haluat tehdä pinaattilettuja, tsekkaa syksyllä julkaisemmamme resepti). Niinpä tässä on resepti helppoon korvikkeeseen: pinaattipannukakkuun. Suosittelemme pannaria partiokokousevääksi ainaisten ruispalojen ja tuorejuuston sijaan, tai vaikkapa kolotalkoisiin välipalaksi. Valmistaminen vaatii tietysti uunin ja yhdellä pellillä syntyy eväs noin kymmenelle hengelle.

Ohje 10:lle, noin 0,80 €/ruokailija

  • Täysmaitoa 1 litra
  • 5 munaa
  • pakastepinaattia 300 g
  • vehnäjauhoa 5 dl
  • suolaa 1,5 tl
  • (muskottia 0,5 tl)
  • (öljyä 2 rkl)

Tarjoiluun

  • Raejuustoa 400 g
  • Puolukkahilloa
  1. Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai pussin ohjeen mukaan mikrossa.
  2. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen
  3. Riko muna kulhoon ja vatkaa vispilällä munien rakenne rikki.
  4. Vatkaa maito munien joukkoon. Vatkaa jauhot vähitellen taikinan sekaan.
  5. Anna taikinan turvota noin 10 min.
  6. Sekoita sulanut pinaatti turvonneen taikinan joukkoon. Lisää suola ja halutessasi muskotti ja öljy.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista uunin keskitasossa noin 30-40 min, kunnes taikina on hyytynyt ja pannukakku saanut päältä väriä.
  8. Tarjoile vähän jäähtyneenä puolukkahillon ja raejuuston kanssa.

Ohjeesta tulee yksi noin sentin paksuinen pannukakku, josta riittää välipalaksi kymmenelle. Kiertoilmalla voit paistaa kaksi ohuempaa pannukakkua, mutta laske paistolämpötilaa noin 25 astetta ja vähennä paistoaikaa.

Kommentit:

”Mä voisin ottaa toisenkin palan!”
”Tätä teen kotonakin”

Mainokset