Talviretkeilijän bataattichili

Talviretken eväät ovat parhaimmillaan lämmittäviä ja tuhteja. Tämä mausteinen chili syntyy yhdessä kattilassa haudutellen, siksi ruoka sopii parhaiten tulilla kypsytettäväksi tai kämpän keittiöön. Jakamalla reseptin kolmella saat tavalliseen trangiaan juuri ja juuri mahtuvan annoksen.

 

Ohje 10:lle, noin 1,20 €/ruokailija

  • Sipulia 3 kpl
  • Valkosipulia 4 kynttä
  • 3 bataattia (yht. n 1 500 g)
  • 6 punaista chiliä
  • öljyä 2 rkl
  • juustokuminaa 1 rkl
  • tomaattimurskaa 1 500 g
  • vettä tarpeen mukaan
  • kidneypapuja 3 tlk
  • oreganoa 1,5 tl
  • savupaprikaa 1,5 tl
  • suolaa 2 tl
  • mustapippuria 1 tl
  • tarjoiluun vaaleaa leipää 1-2 siivua per hlö, halutessasi myös esimerkiksi kaurafraicea tai vastaavaa
  1. Kuori bataatti ja pilko kuutioiksi. Mitä pienemmät kuutiot, sitä lyhyempi kypsymisaika.
  2. Kuori ja pilko sipulit. Huuhtele ja pilko chilit.
  3. Lämmitä öljy kattilassa, lisää sipulit ja jeera. Kuullota pehmeiksi.
  4. Lisää tomaattimurska, chilit ja vettä sen verran, että bataatit peittyvät. Lisää vettö tarvittaessa keittämisen aikana.
  5. Keitä noin 20 min (tai kunnes bataatit ovat lähes kypsiä) välillä sekoittaen.
  6. Lisää mausteet ja valutetut tölkkipavut.
  7. Keitä kunnes bataatit ovat kypsiä ja pavut lämmenneet.
  8. Tarjoa leivän ja kaurafraicen kera.

Ruoka on melko tulista, joten miedompien makujen ystävät voivat puolittaa chilimäärän ja kattaa potkua kaipaaville lisächilit tarjolle.
Jos teet ruokaa talviretkellä, kannattaa tölkkipavut valuttaa ja huuhdella jo kotona. Samoin kasvikset säilyvät rinkassa hyvin myös paloiteltuna.

Kommentit:

”Tätä syödessä tulee vähän hiki”
”Sopivasti potkua”

Testattu ja kokeiltu Chocochilin reseptin pohjalta.

Save