Lämmittävä valkosuklaakaakao

Talvisena retkipäivänä pyrytti välillä vaakatasossa ja tuuli luihin ja ytimiin. Ripauksella chiliä maustettu makea ja tuhti valkosuklaakaakao lämmitti kuitenkin retkeilijöiden mieltä.

Kaakao kannattaa keittää nuotiolla tai retkikeittimellä vasta taukopaikalla, sillä maitopohjaisia juomia ei suositella säilytettäväksi termospullossa. Muista kuitenkin paloitella suklaa valmiiksi – jäisenä se ei onnistu niin helposti. Isommista kaupoista saa myös maidotonta valkosuklaata ja maidottoman kaakaon pohjaksi sopii loistavasti esimerkiksi mantelimaito.

Ohje 4:lle, noin 0,80 €/ruokailija

  • Rasvatonta maitoa 1 litra (tai 100g maitojauhetta + n. litra vettä)
  • Valkosuklaata 200 g
  • Chilijauhetta 1 tl
  1. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita huolella!
  2. Lisää paloiteltu suklaa ja chilirouhe. Sekoita kunnes suklaa on sulaa.
  3. Kaada mukeihin ja nauti hyvässä seurassa.

Kommentit:

”Tää on vähän jännää, mut hyvää”
”Jestas miten makeaa, kuin karkkia joisi”
”Oikeastaan tämä ei edes ole kaakao”

Resepti valittu testattavaksi Kodin Kuvalehdestä.

Save