Suloinen soijasuikalekorma

on

Aurinko paistaa täydeltä taivaalta ja kesä sen kun lähenee! ☀️ Tässä sen kunniaksi edellisen kesän purjehdukselta soijasuikalekorman resepti. Tämä ateria on niin yksinkertainen valmistaa, että sen voi tehdä vähällä vaivalla leirillä isommallekin porukalle. Pilkkomista on vain valmistuksen alussa sipulien ja inkiväärin verran.  Plussaa tämä herkkuresepti saa myös siitä, että kaikki ainekset säilyvät ilman jääkaappikylmyyttä, joka saattaa usein olla veneellä ja retkillä rajallista.

Ohje 10:lle, noin 1,9 €/ruokailija

  • 600g kuivia soijasuikaleita
  • 2,5l vettä
  • 5 kasvisliemikuutiota (yleensä annostus on 1 kuutio per puoli litraa kiehuvaa vettä, mutta tarkista paketista määrä)
  • 4 sipulia
  • 2-3 rkl tuoretta inkivääriä
  • 8-10 rkl mietoa currytahnaa
  • 800ml kookosmaitoa (2 tlk)
  • tilkka soijakastiketta
  • 6 dl riisiä
  1. Keitä soijasuikaleet kasvisliemessä.
  2. Kuori ja pilko sipulit ja inkivääri pieneksi. Inkiväärin voi myös raastaa raastimella.
  3. Kuullota hetki pilkottuja sipuleita ja inkivääriä tilkassa öljyä.
  4. Kaada ylimääräinen liemi soijasuikaleista pois siivilällä.
  5.  Lisää valmiit soijasuikaleet ja currytahna sipuli-inkivääriseoksen sekaan pannulle ja hämmennä, kunnes väri on tasaisen ruskea. Voit laittaa currytahnaa maun mukaan enemmän tai vähemmän!
  6. Lisää tilkka soijakastiketta ja kookosmaito.
  7. Hauduta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia kunnes kastike on hieman saostunut.
  8. Laita riisi valmistumaan pakkauksen ohjeen mukaisesti samalla kun kastike hautuu.

Kommentit:

”Olis voinut maustaa vähän reilummalla kädellä”
”Ihan hyvä mättö”
”Maistui hyvin seikkailijoille ja tarpojille”

Save

Reseptin alkuperä: http://www.vegaaniliitto.fi/www/fi/arki/ruoka/reseptit/soijasuikalekorma

Advertisement