Inkiväärinen maapähkinä-porkkanakeitto

on

Talviretkelle lähtiessämme tiesimme meitä odottavan kylmän kämpän ja siksi pakkasimme mukaan aineet nopeaan keittoon. Se lämmitti mukavasti kämpän sisälämpötilan ollessa 12 astetta pakkasella. Makua keittoon tuovat inkivääri ja maapähkinä, ruokaisuutta kikherneet.

 
Sosekeitot ovat yleensä kaikkien suosikkeja, mutta niiden valmistaminen sähköttömissä olosuhteissa on haastavaa. Sauvasekoittimen ja sähkön puutteen voi kuitenkin kiertää ostamalla valmista juuressosetta, jota löytyy isompien kauppojen vihanneshyllyistä.

Ohje 10:lle, noin 1,40 €/ruokailija

  • Valmista porkkanasosetta 2 kg
  • Tuoretta raastettua inkivääriä 2 rkl
  • Valkosipulia 5 kynttä
  • Ruokaöljyä 2 rkl
  • Vettä
  • Kasvisliemikuutioita 3 kpl
  • Sileää maapähkinävoita 5-6 rkl
  • (Kaura- tai soija)kermaa 2 tlk
  • Säilykekikherneitä 3 tlk
  1. Kuullota kattilassa öljyssä raastettu inkivääri ja pilkottu valkosipuli.
  2. Lisää kasvisliemikuutiot ja porkkanasose sekä sopivasti vettä niin että rakenteesta tulee keittomainen.
  3. Lisää kerma ja sekoita hyvin
  4. Valuta säilykekikherneet ja lisää ne keittoon.
  5. Lämmitä miedolla lämmöllä jatkuvasti sekoittaen kuumaksi.

Kommentit:

”Sopivasti mausteinen ja maapähkinäinen”
”Ihanan lämmittävä talviruoka”
”Tää kiehuu ja räiskyy kattoon asti jos poistun hellan äärestä”

Resepti mukailtu Chocochili-blogista.

Mainokset