Marraskuisella päiväretkellä päätimme piristää trangialounasta pakastevihanneksilla, jotka ovat usein maukkaampia kuin säilykkeet. Kylmässä säässä ne säilyvät helposti hyvinä muutaman tunnin, pakkasella tietysti pidempäänkin. Pikanuudelit saavat myös eri tavalla makua, kun ne keittää kookosmaidossa. Ruoanlaittoon ei mennyt kuin vartti, mutta todella maukasta ja ruokaisaa tuli.
Ohje kahdelle, noin 3,5 €/ruokailija
- Sipuli 1 kpl
- Valkosipulia 3 kynttä
- Tuoretta inkivääriä peukalonpään kokoinen pala
- Tofua 1 pkt (esim. Jalotofu kylmäsavu)
- Punaista currytahnaa 1 rkl
- Kookosmaitoa 1 prk
- Vettä
- Pakasteherneitä 200 gr
- Pikanuudeleita 2 pkt (kaikki Mama-nuudelit ovat vegaanisia paitsi katkaravunmakuiset!)
- Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli, hienonna inkivääri.
- Purista tofusta liika neste ja pilko kuutioiksi.
- Tiristä nuudelipakettien mausterasva ison trangiankattilan pohjalle ja kuumenna.
- Paista vihanneksia kattilassa hetki, lisää myös tofukuutiot paistumaan. Jos meinaa tarttua kiinni, lisää tilkka vettä.
- Laita sekaan currytahnaa 1 rkl tai maun mukaan.
- Kaada sekaan kookosmaito ja tilkka vettä. Kuumenna, heitä sitten kattilaan pakasteherneet ja pieneksi murretut nuudelit.
- Anna kiehahtaa, mausta halutessasi nuudelipussin mausteilla. Ruoka on valmista.
Kommentit:
”Oisin voinut syödä enemmänkin”
”Herneet ja tofu tuovat kivasti makua”
”Valmistuipa nopsasti”

