Tämä ruoka on todella helppo ja nopea valmistaa, sillä ainesten pilkkomisen jälkeen kaikki laitetaan samaan aikaan kattilaan ja ruuan valmistumiseen kuluu vain pastan valmistumisajan verran aikaa.
Teimme tätä herkullista bolognesea veneenohjaajakurssilla keväällä 2017, jolloin tuulet olivat niin suotuisat että pääsimme kovaa vauhtia eteenpäin ja Närpän keittiössä oli myös vauhdikasta keikkumista. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä ruoka oli helppo valmistaa myös kelissä. Reseptistä meillä puuttui oliivit, sillä ne oli käytetty jo edellisenä päivänä toiseen ruokaan. Parmesanin sijaan ripottelimme päälle ihan tavallista juustoraastetta, jota oli jäänyt yli edellisen päivän lämpimistä leivistä.
Ohje 10:lle, noin 1,60 €/ruokailija
- Purjoa 30 cm
- Porkkanaa 3 kpl
- Valkosipulia 4 kynttä
- Tomaattimurska 800 g
- Tomaattipyre 3 pientä purkkia
- Kypsiä punaisia linssejä säilykepurkissa 700g (kuivattuja vähemmän, tarkista pakkauksesta määrä per hlö)
- Pastaa (esim fusilli) 700g
- Mustia oliiveja 1 purkki
- Basilikaa 1 ruukku
- Vettä 17 dl (tai tarpeeksi että pasta peittyy)
- Kasvisliemikuutio 3 kpl
- Parmesanjuustoa raasteena/muruina (päälle) tai juustoraastetta 1pss
-
Huuhtele ja leikkaa purjo ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Murskaa valkosipulin kynnet.
-
Nosta kaikki raaka-aineet pasta, mausteet ja yrtit mukaan lukien ison kattilan pohjalle. Murustele päälle liemikuutiot, lisää joukkoon vesi ja sekoita.
-
Anna kiehua keskilämmöllä viisi minuuttia (tai pastan kypsennysohjeen mukaan) välillä sekoittaen. Tarjoa heti.
-
Viimeistele annos parmesan- tai juustoraasteella.
Kommentit:
”Tosi hyvää!”
”Saako tätä lisää?”
Tämä resepti on mukailtu Soppa365 reseptistä.