Vaeltajan vuohenjuusto-tomaattipasta

Aina ei huvita napata retkelle pussipastaa. Tämä retkipasta vaatii vähän valmisteluja, mutta syntyy retkellä nopeasti – ja maistuu pussipastaa paremmalta. Kaikki raaka-aineet on ostettavissa isommista marketeista kuivattuna. Aurinkokuivattuja tomaatteja saa myös ilman öljyä muun muassa Punnitse ja Säästä -kaupasta.

Verson härkäpapurouheseos on kevyt kuiva-aine, joka on syömiskypsää sellaisenaan. Sen voi siis lisätä ruokiin proteiiniksi ja ruokaisuuden tuojaksi kypsennyksen loppupuolella. Pitkää liotusta tai keittämistä se ei kuitenkaan kestä, mutta toimii myös monessa laatikkoruuassa. Muonittajan kannattaa kuitenkin huomioida, että herneallergikolle tuote ei sovi.

Ohje 4:lle, noin 1,60 €/ruokailija

  • Pientä täysjyväpastaa 5 dl
  • Verso härkäpapurouheseosta (kuiva-aine) 3 dl
  • Lämmin kuppi vuohenjuusto-tomaattikeittoa 3 pss
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioituna noin 0,5 dl
  • Kuivattua sipulia tai yksi tuore sipuli
  • Valkosipulia 1 kynsi tai 1 tl valkosipulijauhetta
  • (öljyä sipulien paistamiseen)
  1. Pilko ja paista sipulit öljyssä, jos käytät tuoretta sipulia ja valkosipulia
  2. Kiehauta noin 8 dl vettä.
  3. Lisää pasta (ja kuivattu sipuli) kiehuvaan veteen.
  4. Keitä noin puolet pastan keittoajasta, lisää tomaattikeittojauhe, aurinkokuivattu tomaatti, härkäpapurouhe ja valkosipulijauhe (jos käytät sitä)
  5. Sekoita pastaa koko ajan ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes pasta on kypsää.

Kommentit:

”Vuohenjuusto maistuu kivasti”
”Ei niin tympeää kuin pussipasta”
”Härkäpapurouheseos uppoaa tähän sekaan kivasti”

Advertisement