Viimeiseen buffettireseptisettiin säästimme parhaat: ihanat tahnat, jotka toimivat niin leivän päällä kuin salaatin tai lämpimän ruoan kyljessäkin. Tahnat ovat todella helppoja valmistaa ja ne voi tehdä etukäteen odottamaan.
Buffetin täydensivät saaristolaisleipä, pitaleipä sekä voileipäkeksit. Loppuun ostettiin vielä valtava briekiekko, koska onnistuimme alittamaan budjetin selvästi. Ateriakokonaisuus oli kyllä työläs valmistaa, mutta palautteesta päätellen se oli vaivan arvoista. Välillä partiossakin täytyy saada pientä luksusta!
Tsatsiki
Ohje 10:lle, n. 0,1 € / ruokalilija
- kurkkua 100 g
- turkkilaista jogurttia 150 g (voi korvata esim. soijajogurtilla)
- valkosipulia 30 g
- suolaa
- mustapippuria
- sitruunamehua
- ujo tuju hunajaa
- Raasta kurkku ja laita raaste siivilään valumaan painon alle. Mitä suurempi osa nesteestä poistuu, sitä parempi.
- Myös jogurtti kannattaa laittaa harsolla päällystettyyn siivilään valumaan, jos mahdollista.
- Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi silpuksi.
- Sekoita valutetut jogurtti ja kurkkuraaste sekä valkosipuli kulhossa ja lisää suolaa, mustapippuria, sitruunamehua ja hunajaa maun mukaan.

Ranskankermakastike
Ohje 10:lle, n. 0,3 € / ruokailija
- ranskankermaa 250 g (voi korvata esim. Oatlyn kaurapohjaisella Ruokaan Fraîchella)
- tilliä 15 g
- merileväkaviaaria (Caviart) 50 g
- sitruunamehua
- Silppua tilli ja sekoita se kulhossa ranskankerman ja merileväkaviaarin kanssa.
- Mausta lorauksella sitruunamehua.

Hummus
Ohje 10:lle, n. 0,2 € / ruokailija
- kikherneitä 200 g
- tahinia 50 g
- valkosipulia 30 g
- oliiviöljyä
- juustokuminaa
- suolaa
- pippuria
- sitruunamehua
- Murskaa kikherneet tahnaksi. Onnistuu helpoiten sauvasekoittimella. Laita sekaan loraus oliiviöljyä, niin survominen on helpompaa.
- Sekoita tahini kikhernetahnaan.
- Kuori valkosipuli, silppua pieneksi ja sekoita tahnaan.
- Lisää maun mukaan juustokuminaa, suolaa, pippuria ja loraus sitruunamehua.
- Lisää vielä oliiviöljyä, jos haluat tahnasta pehmeämpää.


2 Comments
Kommentointi on suljettu.