Kävitkö jo kurkkaamassa Vegeretki2017 haasteen? Tässä oiva satokauden resepti, jolla voi aloitella haastetta.
Kurpitsa on sesongissa ja pyhäinpäiväkin lähestyy. Kurpitsalyhdyn voi kaivertaa osana retken ohjelmaa ja sisuksista saa valmistettua maittavan pataruoan.
Kurpitsan saa koverrettua helposti jäätelökauhalla. Jos kaivertaminen ei kuulu retken ohjelmaan, kokeile toki silti reseptiä! Tällöin kannattaa varautua isolla, terävällä keittiöveitsellä ja leikkuulaudalla – kurpitsan kuori on kovaa leikata.
Ohje 10:lle, noin 1,5 €/ruokailija
- Kurpitsa 2 kg (2,5 litraa kurpitsakuutioita)
- Sipulia 3 kpl
- Valkosipulia 3 kynttä
- Öljyä 3 rkl
- Kanelia 1 rkl
- Kurkumaa 1 rkl
- Paprikajauhetta 1 rkl
- Juustokuminaa (jeeraa) 1 rkl
- Tomaattimurskaa 1,2 kg
- Kikherneitä 500 g keitettynä ja valutettuna (3 purkkia)
- Vettä 8 dl
- Tarjoiluun: tuoretta korianteria sekä kaura-fraichea tms.
- Jos käytät kuivia kikherneitä, keitä ne pakkauksen ohjeiden mukaan.
- Pilko kurpitsa pieniksi paloiksi.
- Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä kattilassa oljyssä kunnes ne pehmenevät, noin 5 minuuttia.
- Lisää kaneli, kurkuma, paprikajauhe ja juustokumina, paista hetki.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, kikherneet ja vesi. Kiehauta ja keitä pienellä tulella 15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.
- Lisää joukkoon kurpitsa, keitä vielä 15–20 minuuttia tai kunnes kurpitsa on sopivan pehmeää.
- Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kommentit:
”Tämähän oli hyvää”
”En olekaan syönyt aiemmin kurpitsaa pääruoassa”
”Hyvää nams, mausteita olisi voinut ehkä olla reippaammin”
*Alkuperäinen resepti: vegiehead.com