Maistuva chili sin carne

Chili sin carne eli Meksiko-henkinen papupata oli suosittu (kasvis)retkiruoka jo kymmenen vuotta sitten ja maistuu maissisipsien kanssa kaikille. Tällä kertaa kokkasimme sitä lippukuntaretkellä Nuuksiossa.

Ohje 10:lle, noin 0,90 €/ruokailija

  • Sipulia 2 kpl
  • Valkosipulia 5 kynttä
  • Paprikajauhetta 1 rkl
  • Juustokuminaa 1 rkl
  • Ruokaöljyä 3 rkl
  • Tomaattimurskaa 800 g
  • Kasvisliemikuutiota 3 kpl
  • Vettä 2 dl
  • Soijarouhetta 4 dl (140 g)
  • Sokeria tai siirappia 2 rkl
  • Kidneypapuja säilykepurkissa 1 tlk (420 g)
  • Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa säilyketölkissä 1 tlk (415 g)
  • Oreganoa 1 rkl
  • Mustapippuria 2 tl
  • Suolaa

Lisukkeeksi

  • Riisiä 5 dl
  • Suolaa
  • Maissisipsejä 200 g
  1. Kuori ja silppua sipulit.
  2. Laita riisi keittymään ohjeen mukaan.
  3. Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla. Lisää sipulit, valkosipuli, paprikajauhe ja juustokumina. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
  4. Lisää soijarouhe ja anna paistua ihan hetkinen. Lisää perään sokeri, tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua, kunnes soijarouhe on turvonnut kypsäksi.
  5. Lisää pavut pataan. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
  6. Anna vielä hautua 10 minuuttia.

Kommentit:

”Tähän voisi lisätä potkua”
”Lisää maissilastuja tänne!”
”Mä voisin syödä tätä ilmankin riisiä”

Save

Advertisement