Chili sin carne eli Meksiko-henkinen papupata oli suosittu (kasvis)retkiruoka jo kymmenen vuotta sitten ja maistuu maissisipsien kanssa kaikille. Tällä kertaa kokkasimme sitä lippukuntaretkellä Nuuksiossa.
Ohje 10:lle, noin 0,90 €/ruokailija
- Sipulia 2 kpl
- Valkosipulia 5 kynttä
- Paprikajauhetta 1 rkl
- Juustokuminaa 1 rkl
- Ruokaöljyä 3 rkl
- Tomaattimurskaa 800 g
- Kasvisliemikuutiota 3 kpl
- Vettä 2 dl
- Soijarouhetta 4 dl (140 g)
- Sokeria tai siirappia 2 rkl
- Kidneypapuja säilykepurkissa 1 tlk (420 g)
- Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa säilyketölkissä 1 tlk (415 g)
- Oreganoa 1 rkl
- Mustapippuria 2 tl
- Suolaa
Lisukkeeksi
- Riisiä 5 dl
- Suolaa
- Maissisipsejä 200 g
- Kuori ja silppua sipulit.
- Laita riisi keittymään ohjeen mukaan.
- Kuumenna öljy padan tai kattilan pohjalla. Lisää sipulit, valkosipuli, paprikajauhe ja juustokumina. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
- Lisää soijarouhe ja anna paistua ihan hetkinen. Lisää perään sokeri, tomaattimurska, liemikuutio ja vesi. Anna hautua, kunnes soijarouhe on turvonnut kypsäksi.
- Lisää pavut pataan. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla.
- Anna vielä hautua 10 minuuttia.
Kommentit:
”Tähän voisi lisätä potkua”
”Lisää maissilastuja tänne!”
”Mä voisin syödä tätä ilmankin riisiä”