Resepti

Kermainen purjopasta

Tämä nopea ja helppo kermainen pastakastike on itse asiassa äidin vanha tonnikalapastaohje, joka on kokenut vuosien varrella lukuisia pikku muutoksia. Vegeversion voi tehdä joko soijarouheesta tai Härkiksestä. Hintaeroa on, mutta Härkiksen puolesta puhuu kivempi koostumus ja kotimaisuus.

Ohje 10:lle, n. 1,5 € / hlö (soijarouhella), 2,5 €/hlö (Härkiksellä)

  • Purjoa 3 isoa / 6 pientä (reilu 1 kg)
  • valkosipulia 20 kynttä
  • (kaura)kermaa 1,5 l
  • Soijarouhetta 300-400 g TAI Härkistä 3 pkt (750g)
  • (mustia oliiveja 400 g)
  • suolaa
  • musta- tai valkopippuria
  • oliiviöljyä
  • pastaa 1000 g
  • parmesaania
  1. Laita pastavesi kiehumaan, keitä pasta kastikkeen valmistuessa.
  2. Huuhdo purjoista multa pois ja leikkaa n. 0,5-1 cm levyisiksi suikaleiksi sekä vihreä että valkoinen osa. Valkoinen osa kannattaa ensin leikata pituussuuntaan puoliksi.
  3. Kuori ja pilko valkosipulit.
  4. Kuullota purjoja ja valkosipuleita hetki öljyssä pannulla tai kattilassa.
  5. Lisää sekaan (kaura)kerma sekä soijarouhe tai Härkis.
  6. Anna kiehahtaa sekoitellen, soijarouhetta kannattaa keitellä muutama minuutti.
  7. Lisää oliivit, jos haluat.
  8. Mausta ronskisti suolalla ja pippurilla.
  9. Tarjoa keitetyn pastan ja halutessasi parmesaaniraasteen kera.

Kommentit:
”Ihan jees mättö”
”Kiva et oli paljon purjoo”
”Soijarouhe on vähän mautonta”

purjo-pannu-2
Purjo antaa ruoalle sekä makua että väriä

 

purjopasta-jamat
Oli sen verran hyvää että jämät lähti oliivipurkeissa mukaan
Mainokset