Nämä nopeat ja terveelliset keksit sopivat hyvin retkiherkuksi. Resepti on niin yksinkertainen, että leipominen onnistuu sudareidenkin kanssa. Vaikka keksit sopivat myös monelle allergikolle, ei mausta tarvitse tinkiä ja ainekset löytyvät jokaisesta lähikaupasta. Muuntelumahdollisuuksiakin löytyy, joten näihin ei kyllästy hetkessä.

Ohje 12 keksiä, noin 1,20 €
- Banaania 2 kpl (noin 400 g kuorineen, 250 g syötävää hedelmää)
- Kaurahiutaleita 2 dl
- Rusinoita, taateleita, karpaloita tms. kuivattuja hedelmiä 3/4 dl
- Halutessasi mausteita n. 1/2 tl (esimerkiksi kardemummaa, kanelia, inkivääriä, neilikkaa tai muskottia)
- (2 rkl pähkinärouhetta tms, jos kaipaat kekseihin lisää energiaa)Laita uuni lämpenemään 200 °C.
- Muussaa kuoritut banaanit soseeksi kulhossa. Esimerkiksi puinen survin on tähän hyvä apuväline.
- Sekoita soseeseen mausteet ja lisää kaurahiutaleet.
- Lisää taikinaan kuivatut hedelmät (voit tarvittaessa pilkkoa niitä pienemmiksi veitsellä).
- Muotoile lusikalla pellille tasakokoisia ja tasapaksuja keksejä noin 12 kpl.
- Paista uunissa noin 15 min, kunnes keksit pysyvät koossa ja ovat ruskistuneet vähän. Huomaa, että näistä ei tule rapeita vaan rakenne on kypsänäkin pehmeähkö.
Huom! Resepti on gluteeniton vain jos käytät varmasti gluteenittomia erikoiskaurahiutaleita.

Kommentit:
”Nää on hyviä, aika banaanisia”
”Vähän terveyskeksi, tämmönen pehmeä”
”Ei saa syödä kaikkia ennen kuin olen ehtinyt ottaa blogiin kuvan!!!”