Linssikeitto

Tätä edullista ja maittavaa soppaa nautiskeltiin sudenpentujen viikonloppuretkellä. Kämpän kaasuliesi sopi keiton porisuttamiseen hyvin, mutta keiton tekeminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin, sillä vihannesten kypsymisessä menee tovi. Keiton koostumuksesta tuli aika muhennosmaista, joten keittoa oli helppo aterioida retkiolosuhteissa ilman suurempaa läikkymisvaaraa. 

Ohje 10:lle, noin 0,90 €/ruokailija

  • vettä 2.5 l
  • punaisia linssejä 5 dl (raakana 400g)
  • sipulia 5 kpl
  • valkosipulinkynsiä 6 kpl
  • porkkanaa 5 kpl
  • perunaa 5 kpl
  • kukkakaalia 750 g
  • kasvisliemikuutio 3 kpl
  • tomaattisosetta 3 prk (1 prk = 70 g)
  • mustapippuria 1 tl
  • currya 5 tl
  • paprikajauhetta 3 tl
  1. Hienonna sipulit. Paloittele porkkanat ohuiksi tikuiksi, perunat kuutioiksi ja kukkakaali pieniksi kukinnoiksi.
  2. Huuhtele linssit.
  3. Hauduta sipuleita hetki öljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi, linssit, kasvikset, kasvisliemikuutio, valkosipuli ja tomaattisose.
  4. Anna kiehua hiljalleen n. 40 minuuttia tai kunnes linssit ja kasvikset ovat kypsiä.
  5. Lisää mausteet.

Kommentit:

”Tää on niin hyvää”
”Kukkakaali on ällöä”
”Tätä vois ottaa kotiin mukaan”

img_1136

Mainokset