Kauniin lokakuisen päiväretken lounaaksi valmistui oma luottoruokani papu-kvinoa-hässäkkä, johon tällä kertaa lisättiin herkkusieniä. Tämä vegeretkiruoka on täyttävää ja sen herkullisuus piilee chilin, limetin ja korianterin täydellisessä yhdistelmässä.
Vinkit: jos lisäpaino ei haittaa, voit ajan säästämiseksi keittää kvinoan jo etukäteen kotona. Kvinoan tilalla voit käyttää myös couscousta, mikä tekee tästä retkiruuasta hieman edullisemman.
Ohje 4:lle, noin 2,9 €/ ruokailija
- Kotimaista kvinoaa 270 g (3 dl)
- Vettä 6 dl
- Mustapapuja säilyke 430 g (1,5 pkt)
- Suippopaprikaa 300 g
- Chilipaprikaa (mieto) 2-3 kpl
- Tuoreita herkkusieniä 200 g
- Sipulia 200 g
- Valkosipulinkynsiä 1-2 kpl
- Tuoretta korianteria 1 ruukku
- Yhden limetin mehu
- Juustokuminaa (jeeraa) 3 tl
- Suolaa
- Pippuria
- Öljyä
- Huuhdo kvinoa lämpimässä vedessä ja valuta kuivaksi.
- Kiehauta vesi ja lisää huuhdeltu kvinoa. Hauduta kannen alla pienellä liekillä noin 15 min kunnes kvinoa on pehmeää ja kypsää. Valuta ylimääräinen keitinvesi pois ja mausta kvinoa suolalla ja pippurilla.
- Kvionoan kypsyessä hienonna sipuli ja valkosipuli sekä viipaloi paprika, chili ja sienet.
- Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä. Lisää paprikat ja sienet. Kypsennä vihanneksia noin 5 min. Lisää juustokumina paistamisen aikana.
- Sekoita isossa astiassa kasvikset kvinoan joukkoon. Lisää myös pavut. Purista vielä raikas limetin mehu joukkoon. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella korianterilla.
