Papu-sieni-kvinoa

Kauniin lokakuisen päiväretken lounaaksi valmistui oma luottoruokani papu-kvinoa-hässäkkä, johon tällä kertaa lisättiin herkkusieniä. Tämä vegeretkiruoka on täyttävää ja sen herkullisuus piilee chilin, limetin ja korianterin täydellisessä yhdistelmässä.

Vinkit: jos lisäpaino ei haittaa, voit ajan säästämiseksi keittää kvinoan jo etukäteen kotona. Kvinoan tilalla voit käyttää myös couscousta, mikä tekee tästä retkiruuasta hieman edullisemman.

Ohje 4:lle, noin  2,9 €/ ruokailija

  • Kotimaista kvinoaa 270 g (3 dl)
  • Vettä 6 dl
  • Mustapapuja säilyke 430 g (1,5 pkt)
  • Suippopaprikaa 300 g
  • Chilipaprikaa (mieto) 2-3 kpl
  • Tuoreita herkkusieniä 200 g
  • Sipulia 200 g
  • Valkosipulinkynsiä 1-2 kpl
  • Tuoretta korianteria 1 ruukku
  • Yhden limetin mehu
  • Juustokuminaa (jeeraa) 3 tl
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Öljyä
  1. Huuhdo kvinoa lämpimässä vedessä ja valuta kuivaksi.
  2. Kiehauta vesi ja lisää huuhdeltu kvinoa. Hauduta kannen alla pienellä liekillä noin 15 min kunnes kvinoa on pehmeää ja kypsää. Valuta ylimääräinen keitinvesi pois ja mausta kvinoa suolalla ja pippurilla.
  3. Kvionoan kypsyessä hienonna sipuli ja valkosipuli sekä viipaloi paprika, chili ja sienet.
  4. Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä. Lisää paprikat ja sienet. Kypsennä vihanneksia noin 5 min. Lisää juustokumina paistamisen aikana.
  5. Sekoita isossa astiassa kasvikset kvinoan joukkoon. Lisää myös pavut. Purista vielä raikas limetin mehu joukkoon. Mausta pippurilla, suolalla ja tuoreella korianterilla.
20161008_140935
Rehellistä retkimättöä
Advertisement