Kikherne-pastasalaatti

Tätä herkkua nautittiin Koukkaajien syksyn aivoriihessä. Kikherne-pastasalaatti on helposti muokattavissa mieleiseksi vaihtamalla vihanneksia tai muita lisukkeita. Esimerkiksi kurkku ja persilja sopivat salaatin joukkoon. Pastasalaatti on nopea tehdä, jos käyttää käyttövalmiita kikherneitä. Tämän ruuan voi kätevästi tehdä vaikka etukäteen valmiiksi ja laittaa kylmään odottamaan ruokailuhetkeä.

Ohje 10:lle, noin 1,8€/ ruokailija

  • Kuivattuja kikherneitä 400 g, tai käyttövalmiita kikherneitä säilykkeistä n. 900g
  • Täysjyväpastaa 1 kg
  • Sipulia 200 g
  • Paprikaa 300 g
  • Kesäkurpitsaa 400 g
  • Yhden sitruunan mehu
  • Tomaatteja 400 g
  • Oliiveja 110 g (1 prk)
  • Aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina 360 g (2 prk)
  • Currymaustetta
  • Cayennepippuria
  • Juustokuminaa
  • Öljyä
  • Pippuria
  • Suolaa
  1. Liota kuivattuja kikherneitä yön yli. Valuta neste pois ja keitä uudessa vedessä tunnin ajan. Jos haluat päästä helpommalla, käytä keitettyjä, käyttövalmiita kikherneitä, jotka ovat huuhtelun jälkeen valmiita syötäviksi.
  2. Keitä pasta suolatussa vedessä.
  3. Pilko kasvikset.
  4. Kypsennä sipulit pannulla (ja halutessasi muitakin aineksia, kuten paprika).
  5. Valuta (keitetyt) kikherneet ja lisää niiden joukkoon öljy sekä curry, cayennepippuri ja juustokumina. Anna maustua.
  6. Yhdistä lopuksi kaikki raaka-aineet.
Advertisement