Tofuwokki

Syysregatan maaliintulon jälkeen tehtiin tuhti wokki, joka täytti nälkäiset tarpojanvatsat purjehduspäivän päätteeksi. Tuoreet kauden vihannekset tekevät ruoasta aavistuksen työläämmän mutta sitäkin maukkaamman – vihannesten lajeja ja määriä voi varioida fiiliksen mukaan.

Ohje 10:lle, noin 2,5 €/ruokailija

  • Marinoitu Jalotofu 4 pkt (1200 g)
  • Porkkanoita 500 g
  • Kesäkurpitsaa 500 g
  • Paprikaa 500 g
  • Tuoreita herkkusieniä 500 g
  • Nuudeleita (maustamattomia) 10 levyä (800 g)
  • Öljyä paistamiseen
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Maun mukaan Srirachaa tai muuta chilikastiketta
  1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne, kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet ohuiksi suikaleiksi.
  2. Paista vihanneksia vähän aikaa kuumalla pannulla (tarvittaessa paista osissa ja siirrä isoon kattilaan).
  3. Purista tofusta enin marinadi ulos, pilko kuutioiksi, paista ja lisää vihannesten sekaan.
  4. Mausta wokki suolalla, pippurilla ja muilla mausteilla makusi mukaan
  5. Keitä nuudelit ohjeen mukaan.
  6. Tarjoa chilikastikkeen kanssa.

Kommentit purjehdukselta:

”Miks tässä pitää korvata liha tämmösellä korvikkeella?”
”Tää on kyl ihan hyvää”
”En jaksa enää lisää”

tofuwokki
Ruoka näyttää ehkä mössöltä, auringonlasku sitäkin paremmalta
Mainokset