Syysregatan maaliintulon jälkeen tehtiin tuhti wokki, joka täytti nälkäiset tarpojanvatsat purjehduspäivän päätteeksi. Tuoreet kauden vihannekset tekevät ruoasta aavistuksen työläämmän mutta sitäkin maukkaamman – vihannesten lajeja ja määriä voi varioida fiiliksen mukaan.
Ohje 10:lle, noin 2,5 €/ruokailija
- Marinoitu Jalotofu 900 g
- Porkkanoita 500 g
- Kesäkurpitsaa 500 g
- Paprikaa 500 g
- Tuoreita herkkusieniä 500 g
- Nuudeleita (maustamattomia) 10 levyä (800 g)
- Öljyä paistamiseen
- Suolaa
- Pippuria
- Maun mukaan Srirachaa tai muuta chilikastiketta
- Kuori porkkanat ja leikkaa ne, kesäkurpitsa, paprika ja herkkusienet ohuiksi suikaleiksi.
- Paista vihanneksia vähän aikaa kuumalla pannulla (tarvittaessa paista osissa ja siirrä isoon kattilaan).
- Purista tofusta enin marinadi ulos, pilko kuutioiksi, paista ja lisää vihannesten sekaan.
- Mausta wokki suolalla, pippurilla ja muilla mausteilla makusi mukaan
- Keitä nuudelit ohjeen mukaan.
- Tarjoa chilikastikkeen kanssa.
Kommentit purjehdukselta:
”Miks tässä pitää korvata liha tämmösellä korvikkeella?”
”Tää on kyl ihan hyvää”
”En jaksa enää lisää”
