Syksyisen kajakkiretken yörastilla herkuteltiin kasvisburgereilla, joissa sämpylä korvataan paistetuilla bataattiviipaleilla. Bataattikiekkojen kypsentämiseen kannattaa varata hieman aikaa sekä useampi trangia. Kokeile erilaisia täytteitä. Esimerkiksi tofu toimii varmasti hyvin.
Ohje 10:lle, noin 2,5 €/ruokailija
- Bataattia 1,6 kg
- Halloumijuustoa 4 pkt (900 g)
- Kypsiä avokadoja 600 g
- Punasipulia 200 g
- Pihvitomaatteja 500 g
- Salaattia
- Majoneesia
- Rypsiöljyä paistamiseen
- Viipaloi sipuli, tomaatti ja avokado odottamaan.
- Kuori bataatit ja pilko ne noin 1 cm paksuisiksi pyöreiksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi halloumijuusto.
- Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä bataattiviipaleet paistamalla niitä noin 5 min/ puoli kunnes bataatit ovat saaneet kauniin värin, mutta eivät ole vielä liian pehmeitä.
- Viipaloi myös halloumi ja kypsennä pannulla.
- Kokoa mieleisesi täytteet bataattikiekkojen väliin.