Bataattihamppari

Syksyisen kajakkiretken yörastilla herkuteltiin kasvisburgereilla, joissa sämpylä korvataan paistetuilla bataattiviipaleilla. Bataattikiekkojen kypsentämiseen kannattaa varata hieman aikaa sekä useampi trangia. Kokeile erilaisia täytteitä. Esimerkiksi tofu toimii varmasti hyvin.

Ohje 10:lle, noin 2,5 €/ruokailija

  • Bataattia 1,6 kg
  • Halloumijuustoa 4 pkt (900 g)
  • Kypsiä avokadoja 600 g
  • Punasipulia 200 g
  • Pihvitomaatteja 500 g
  • Salaattia
  • Majoneesia
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  1. Viipaloi sipuli, tomaatti ja avokado odottamaan.
  2. Kuori bataatit ja pilko ne noin 1 cm paksuisiksi pyöreiksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi halloumijuusto.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä bataattiviipaleet paistamalla niitä noin 5 min/ puoli kunnes bataatit ovat saaneet kauniin värin, mutta eivät ole vielä liian pehmeitä.
  4. Viipaloi myös halloumi ja kypsennä pannulla.
  5. Kokoa mieleisesi täytteet bataattikiekkojen väliin.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s