Bataattihamppari

Syksyisen kajakkiretken yörastilla herkuteltiin kasvisburgereilla, joissa sämpylä korvataan paistetuilla bataattiviipaleilla. Bataattikiekkojen kypsentämiseen kannattaa varata hieman aikaa sekä useampi trangia. Kokeile erilaisia täytteitä. Esimerkiksi tofu toimii varmasti hyvin.

Ohje 10:lle, noin 2,5 €/ruokailija

  • Bataattia 1,6 kg
  • Halloumijuustoa 4 pkt (900 g)
  • Kypsiä avokadoja 600 g
  • Punasipulia 200 g
  • Pihvitomaatteja 500 g
  • Salaattia
  • Majoneesia
  • Rypsiöljyä paistamiseen
  1. Viipaloi sipuli, tomaatti ja avokado odottamaan.
  2. Kuori bataatit ja pilko ne noin 1 cm paksuisiksi pyöreiksi viipaleiksi. Huuhtele ja viipaloi halloumijuusto.
  3. Kuumenna öljy pannussa ja kypsennä bataattiviipaleet paistamalla niitä noin 5 min/ puoli kunnes bataatit ovat saaneet kauniin värin, mutta eivät ole vielä liian pehmeitä.
  4. Viipaloi myös halloumi ja kypsennä pannulla.
  5. Kokoa mieleisesi täytteet bataattikiekkojen väliin.
Advertisement