Linssimuhennos

Samoajavartion kämppäretkelle suunniteltiin ruokalista ajatuksella helppoa, herkullista ja halpaa. Lauantailounaan tuli lisäksi ravita ahkerat laituritalkoilijat. Linssimuhennos kypsyy muiden retkihommien lomassa ja partiokämpän kaasuliesi soveltui kokkailuun hyvin. Maustaminen mausteiden saatavuuden ja oman maun mukaan, ruuan tulisuutta on helppo säädellä.

Ohje 10:lle, noin 1 €/ ruokailija

  • Punaisia linssejä 500 g
  • Tomaattimurskaa 2 kg
  • Kookosmaitoa 2-3 tlk
  • Vettä 5 dl
  • Sipuleita 3 kpl
  • Valkosipulinkynsiä 5 kpl
  • Tuoretta korianteria
  • Yhden sitruunan mehu
  • Kurkumaa 2 tl
  • Garam masalaa 5 tl
  • Chilijauhetta 3 tl
  • Juustokuminaa 5 tl
  • Kasvisliemikuutio
  • Öljyä tai voita paistamiseen
  1. Huuhdo ja valuta linssit.
  2. Kuullota sipulit voissa/ öljyssä kattilan pohjalla. Lisää mausteet.
  3. Lisää tomaattimurska.
  4. Lisää huuhdellut linssit kattilaan.
  5. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio muhennoksen sekaan.
  6. Anna muhia muutama minuutti välillä sekoittaen.
  7. Lisää joukkoon kookosmaito ja anna kiehahtaa.
  8. Anna muhennoksen porista ja linssin kypsyä pienellä liekillä noin puoli tuntia.
  9. Lisää lopuksi sitruunamehu ja korianteri.

 

Kommentit:

”Maistuu ihan autenttiselta intialaiselta ruualta.”

”Just sopivan tulista!”

 

img-20160923-wa0000
Linssimuhennos lämmittää kylmällä säällä. Tarjoile esimerkiksi riisin kera!

 

 

Mainokset