Soijarouheen perusohje

on

Soijarouhe on retkillä ja leireillä erinomainen raaka-aine. Se on kevyttä, edullista, hyvin säilyvää, proteiinirikasta ja niin helppo valmistaa. Soijarouhe itsessään ei maistu juuri miltään, joten maustaminen on kaiken a ja o.

🔹 2 dl kuivaa soijarouhetta vastaa noin 400g jauhelihaa.
🔹 1 dl soijarouhetta painaa kuivana noin 35g.
🔹 500g pussi soijarouhetta vastaa siis noin 2,8kg jauhelihaa ja kustantaa kaupasta riippuen noin 3,5€.

Ohje 400g jauhelihaa vastaavalle määrälle soijarouhetta, noin 0,8€ tai tomaattimurskalla 1,8€.

  • 2 dl kuivaa soijarouhetta
  • Loraus öljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 0,5-1 kpl liha- tai kasvisliemikuutiota
  • 4 dl vettä tai tomaattimurskaa
  • Mausteita maun ja tarkoituksen mukaan, esim paprikamaustetta tai jauhelihamaustetta
  1. Kuumenna öljy ja lisää soijarouhe ja murskattu valkosipuli sekaan.
  2. Pyörittele pari minuuttia ja lisää mausteet. Varo ettei mausteet pala.
  3. Lisää vesi/tomaattimurska ja kasvisiemikuutio.
    Soijarouhe imee itseensä parhaiten makua tässä vaiheessa, joten jos haluat tomaattisen lopputuloksen, käytä veden sijaan tomaattimurskaa. Muussa käyttötapauksessa käytä vettä ja haluamiasi mausteita.
  4. Anna porista joitain minuutteja, niin että soijarouhe on imenyt nesteen itseensä. Soijarouhe on valmista, kun neste on imeytynyt.
  5. Tämän jälkeen käytä soijarouhe haluamallasi tavalla esimerkiksi pasta bolognesessa, makaronilaatikossa, lasagnessa tai vaikkapa lisukkeena kasvishernarin päällä sipulin ja sinapin kanssa.

Save