Soijarouhe on retkillä ja leireillä erinomainen raaka-aine. Se on kevyttä, edullista, hyvin säilyvää, proteiinirikasta ja niin helppo valmistaa. Soijarouhe itsessään ei maistu juuri miltään, joten maustaminen on kaiken a ja o.
🔹 2 dl kuivaa soijarouhetta vastaa noin 400g jauhelihaa.
🔹 1 dl soijarouhetta painaa kuivana noin 35g.
🔹 500g pussi soijarouhetta vastaa siis noin 2,8kg jauhelihaa ja kustantaa kaupasta riippuen noin 3,5€.
Ohje 400g jauhelihaa vastaavalle määrälle soijarouhetta, noin 0,8€ tai tomaattimurskalla 1,8€.
- 2 dl kuivaa soijarouhetta
- Loraus öljyä
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 0,5-1 kpl liha- tai kasvisliemikuutiota
- 4 dl vettä tai tomaattimurskaa
- Mausteita maun ja tarkoituksen mukaan, esim paprikamaustetta tai jauhelihamaustetta
- Kuumenna öljy ja lisää soijarouhe ja murskattu valkosipuli sekaan.
- Pyörittele pari minuuttia ja lisää mausteet. Varo ettei mausteet pala.
- Lisää vesi/tomaattimurska ja kasvisiemikuutio.
Soijarouhe imee itseensä parhaiten makua tässä vaiheessa, joten jos haluat tomaattisen lopputuloksen, käytä veden sijaan tomaattimurskaa. Muussa käyttötapauksessa käytä vettä ja haluamiasi mausteita. - Anna porista joitain minuutteja, niin että soijarouhe on imenyt nesteen itseensä. Soijarouhe on valmista, kun neste on imeytynyt.
- Tämän jälkeen käytä soijarouhe haluamallasi tavalla esimerkiksi pasta bolognesessa, makaronilaatikossa, lasagnessa tai vaikkapa lisukkeena kasvishernarin päällä sipulin ja sinapin kanssa.