Poroton käristys

on

Maailman paras nyhtökauraresepti on puolueellisen arvioimme mukaan ehdottomasti poroton käristys! Sitä on valmistettu niin trangialla, kämpän kaasuhellalla kuin purjeveneen pentterissäkin. Ohje on alunperin julkaistu nyhtökaurapaketin kääreessä ja kymmenien testauskertojen perusteellä todettu erittäin maukkaaksi. Nyhtökaura ei säily lämpimässä tuntikausia, joten parhaimmillaan tämä ruokalaji on talvi-, kevät- tai syysretkellä sekä siellä, missä on kylmäsäilytysmahdollisuus. 

Lisukkeeksi voi keittää perunat tai valmistaa perunamuusia.

Ohje 2-3:lle, noin 2-3 €/ruokailija

  • 1 pkt nyhtökauraa 240g (suosittelemme Nudea, mutta myös muut maut käyvät)
  • 1 Kasvisliemikuutio
  • 1,5 dl vettä
  • Voita tai öljyä paistamiseen
  • Suolaa tai soijakastiketta maun mukaan

Lisäksi:

  • Perunaa tai perunamuusia (esim. Mummon muusi -jauhe)
  • Puolukoita tai puolukkahilloa
  • Maustekurkkuja
  1. Valmista perunat parhaaksi katsomallasi tavalla. 
  2. Paista nyhtökauraa pannulla voissa tai öljyssä muutamia minuutteja. 
  3. Lisää nyhtökauran sekaan noin 1,5dl vettä ja 1 kasvisliemikuutio. Sekoita hyvin. 
  4. Anna käristyksen hautua hetki. Lisää suolaa tai soijakastiketta sopivasti. 
  5. Tarjoile käristys perunoiden, puolukoiden ja maustekurkkujen kera.

Kommentit:

“Maistuu perinteille!”
“Taasko tätä!? No oikei, tää on kyl tosi hyvää.”
“Onpa helppo resepti.”

Reseptin lähde nyhtiksen tekijöiltä.

Save