Resepti

Coleslaw Johtajatulilla

Viime viikonloppuna oli Suomen Partiolaisten hieno johtajuustapahtuma Johtajatulet Evolla. Perjantai-iltana Vegeretki piti yhtä kymmenistä nuotioringeistä, ja illan aikana notskin äärellä kävi valtava määrä kiinnostuneita maistelemassa kasvisherkkuja.

Tarjolla oli Vegeretken testin voittaneita nakkeja sekä vegaanista coleslaw’ta, jota meni melkein ämpärillinen. Coleslaw on edullinen ja helppo lisuke, josta saa vegaanista majoneesin valinnalla.

Reseptin idea on saatu meidän partiokaverilta Joelilta, joka pyörittää mahtavaa Käpy Cateringia!

Ohje 10:lle, noin 0,80 €/ruokailija

  • Keräkaalia 1 kg
  • Porkkanaa 500 g
  • Aiolia tai majoneesia 200 g (tällä kertaa vegaaninen Jokaiselle-aioli)
  • Dijon-sinappia 200 g (kokojyvä tai perinteinen, tällä kertaa oli molempia)
  • Mustapippuria
  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.
  2. Raasta porkkanat.
  3. Sekoita isossa astiassa kaalisuikaleet, porkkanaraaste, aioli, sinappi ja mustapippuri. Sinappi kannattaa lisätä osissa, jos pelkää liian väkevää makua.
  4. Sekoita hyvin ja anna maustua viileässä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Kommentit:

”Onpa muuten tosi hyvää”
”Miten tää onkin niin paljon parempaa ku kaupan coleslaw?”
”Tuleehan tää resepti blogiin?”

Pimee
Kasvisnakit paistuivat hiilloksella ja maistajia riitti
DSC_1046
Johtajatulet oli 2000 partiojohtajan telttaretki
Mainokset