Tätä pastaa valmistettiin veneenohjaajakurssilla lounaaksi ja nautimme aterian aurinkoisella säällä kannella, kun saavuimme Porkkalan satamaan.
Meillä oli käytössä vain puolet reseptissä mainitusta ruokakerman määrästä, mutta lisäsimme hieman pastan keitinvettä kastikkeen sekaan. Ruokakermalla pastakastikkeesta olisi tullut hieman täyteläisempää, mutta kävi se näinkin.
Tästä ruuasta saa edullisemman version hankkimalla tuoreen pinaatin sijaan pakastepinaattia, jolloin annoksen hinnaksi tulee noin 1,70 €/ruokailija.
Ohje 10:lle, noin 2,50 €/ruokailija
- Pastaa 1 kg
- Punasipulia 2 kpl
- Valkosipuli 3 kynttä
- Pinaattia 800g
- Vuohenjuustoa (pehmeää) 350 g
- Ruokakermaa 4 dl
- Öljyä paistamiseen
- Suolaa
- Pippuria
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
- Kuori ja silppua punasipuli. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Riivi pinaatinlehdistä kannat ja revi lehtiä vähän pienemmiksi. Kuullota sipuleita ja pinaattia pienissä erissä pannulla oliiviöljyssä, kunnes lehdet ovat käpertyneet kokoon.
- Lisää ruokakerma, mausta suolalla ja pippurilla.
- Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää sekaan paloiteltu vuohenjuusto ja anna sen pehmetä muutama minuutti.
Kommentit:
”Ihan ok”
”En tykkää vuohenjuustosta”