Inkan äidin reseptillä olemme tehneet useasti herkkua kikherne-kvinoaa kokouksissa ja purjehduksilla. Nyt teimme viikonloppuretkellä siitä isomman version.
Tästä reseptistä saa sopivasti mausteisemman lisäämällä tuoretta inkivääriä ja chiliä. Lisäksi korianterifanit voivat lisätä hieman sitä annoksen päälle. Lasten versiossa retkellä jätimme nämä mausteet kuitenkin pois.
Ohje 10:lle, noin 1,70 €/ruokailija
- Kvinoaa 1 pkt (400 g)
- Sipuleita 4 kpl
- Valkosipulia 6 kynttä
- Kikherneitä (valmiita säilyketölkistä) 5 pkt (5 x 290 g)
- Tomaattimurskaa 1250 g
- Kookosmaitoa 2 prk
- Öljyä
- Suolaa
- Huuhtele kvinoa ja valmista se ohjeiden mukaan muun ruuan ohessa. Mausta kvinoa suolalla.
- Silppua sipuli ja valkosipuli. (Halutessasi kuori ja pilko inkivääri ja chilit myös)
- Ruskista edellämainitut kevyesti ison kattilan pohjalla.
- Huuhtele ja valuta kikherneet ja lisää kattilaan.
- Lisää tomaattimurska ja kookosmaito.
- Odota että kastike porisee ja anna porista pienellä lämmöllä n. 10 minuuttia.
- Kvinoan ja kastikkeen voi sekoittaa valmiiksi yhteen. Jätimme retkellä ne erikseen, mutta kävi ilmi että valmiiksi yhteen sekoitettuna myös kvinoa olisi saanut paremmin makua.
Kommentit:
”En haluu syödä tätä kvinoaa ilman kastiketta, se on liian kuivaa”
”Parasta retkimättöä!”