Resepti

Fetapapupata

Nyt, kun vene on telakalla, tekee mieli muistella kauden vikaa purjehdusta. Silloin tehtiin päivälliseksi fetaisa papusoosi. Ruoka syntyi nopeasti ja maistui niin kipparille kuin seikkailijoillekin.

Ohje 10:lle, noin 1,5 €/ruokailija

  • Sipulia 6 kpl
  • Valkosipulia 10 kynttä
  • Punaista paprikaa 3 kpl
  • Aurinkokuivattua tomaattia 200 g
  • Ruokaöljyä vajaa desi
  • Tomaattimurskaa 1,2 kg
  • Kidney- ja/tai ruskeita papuja (suolaliemessä) yht. 2 kg
  • Oreganoa 1,5 tl
  • Suolaa 3 tl
  • Sokeria 2 rkl
  • Mustapippuria 1 tl
  • Fetajuustoa 250 g
  • Riisiä 500 g
  1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pilko sipulit, valkosipulit, paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit.
  3. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
  4. Lisää tomaattimurska, paprikat sekä aurinkokuivatut tomaatit.
  5. Lisää mausteet ja anna kiehua muutama minuutti.
  6. Kuutioi feta, lisää se sekä pavut ja anna soosin lämmetä. Tarkista maku.
  7. Tarjoile kastike riisin kanssa.

Idea reseptiin tuli maku.fistä.

Mainokset