Nyt, kun vene on telakalla, tekee mieli muistella kauden vikaa purjehdusta. Silloin tehtiin päivälliseksi fetaisa papusoosi. Ruoka syntyi nopeasti ja maistui niin kipparille kuin seikkailijoillekin.
Ohje 10:lle, noin 1,5 €/ruokailija
- Sipulia 6 kpl
- Valkosipulia 10 kynttä
- Punaista paprikaa 3 kpl
- Aurinkokuivattua tomaattia 200 g
- Ruokaöljyä vajaa desi
- Tomaattimurskaa 1,2 kg
- Kidney- ja/tai ruskeita papuja (säilyke, suolaliemessä) yht. 2 kg
- Oreganoa 1,5 tl
- Suolaa 3 tl
- Sokeria 2 rkl
- Mustapippuria 1 tl
- Fetajuustoa 250 g
- Riisiä 500 g
- Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pilko sipulit, valkosipulit, paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit.
- Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä.
- Lisää tomaattimurska, paprikat sekä aurinkokuivatut tomaatit.
- Lisää mausteet ja anna kiehua muutama minuutti.
- Kuutioi feta, lisää se sekä huuhdellut pavut ja anna soosin lämmetä. Tarkista maku.
- Tarjoile kastike riisin kanssa.
Idea reseptiin tuli maku.fistä.