Tämä ruokalaji syntyi sattumalta purjehdusreissun iltapalaksi, kun huomattiin, että raaka-aineita suunnitelmissa olleeseen feta-pinaatti-munakkaaseen olikin liian vähän jäljellä. Piti siis keksiä jostain lisää “massaa” ruokaan, jotta kaikki kyytiläiset saisivat vatsansa täyteen. Lopputuloksena oli herkullinen, vähän pannarimainen ruokaisa iltapala, joka valmistuu kätevästi myös veneen uunissa.
Resepti on helposti muunneltavissa sen mukaan, mitä mukana sattuu olemaan. Tärkeää on vatkata munia reilusti, antaa korppujauhojen turvota hetki ja lisätä feta viimeisenä sekaan isohkoina muruina.
Ohje 10:lle, noin 1,2 €/ruokailija
- 15 kananmunaa
- 1 paprika tai vaihtoehtoisesti esim. 2 tomaattia tai pari kourallista kirsikkatomaatteja
- 300 g pakastepinaattia
- 4 dl (kaura)kermaa
- 2dl korppujauhoja
- 400 g fetaa
- 2 dl juustoraastetta
- Ripaus suolaa ja pippuria
- Riko munat kulhoon. Sekoita munat hyvin, vatkaa jopa hieman kuohkeiksi.
- Lisää sulaneet pinaatit, pilkotut paprikat/tomaatit, kerma ja korppujauhot. Sekoita.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Anna turvota noin 15 min.
- Murenna sekaan feta ja sekoita kevyesti.
- Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Kaada seos uunivuokaan.
- Raasta pinnalle juustoa.
- Paista noin 20 minuuttia 200 C uunissa.
Kommentit:
”Seuraavalla kerralla muistetaan leivinpaperi vuoan pohjalle!”
“Tää on ihan sairaan hyvää!”
“Vähän ku suolaista pannaria.”
“Kivan kevyt iltapala, jaksaa vielä paistaa makkarat jälkkäriksi.”