Uunifetapasta

Testasimme purjehduksella hitti-uunifetapastan valmistamista isommalle porukalle ja se onnistui oikein hyvin! Pastasta tuli herkullista ja sen valmistus oli yksinkertaista.

Ohje 10:lle, noin 1,8 €/ruokailija

  • 3 pkt fetaa (200g paketteja)
  • 700 g spagettia
  • noin 0,5-1 dl oliiviöljyä
  • 2 kpl mietoja chilipalkoja
  • 3 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 ruukku basilikaa (ei välttämätön)
  1. Laita uuni lämpenemään 200°.
  2. Laita uunipellille leivinpaperi ja sen päälle tilkka oliiviöljyä.
  3. Laita fetat kokonaisena vuokaan.
  4. Pilko valkosipuli ja chilit ilman siemeniä viipaleiksi ja laita fetan päälle.
  5. Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.
  6. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä.
  7. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
  8. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia.
  9. Laita pasta keittymään ohjeen mukaan sillä aikaa kun ruoka valmistuu.

Kommentit:

”Uusi lemppari retkiruoka”
”Niin helppoa ja hyvää”

Alkuperäinen resepti on täällä: http://liemessa.fi/2019/02/uunifetapasta

Save