Testasimme purjehduksella hitti-uunifetapastan valmistamista isommalle porukalle ja se onnistui oikein hyvin! Pastasta tuli herkullista ja sen valmistus oli yksinkertaista.
Ohje 10:lle, noin 1,8 €/ruokailija
- 3 pkt fetaa (200g paketteja)
- 700 g spagettia
- noin 0,5-1 dl oliiviöljyä
- 2 kpl mietoja chilipalkoja
- 3 rasiaa kirsikkatomaatteja
- 5 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku basilikaa (ei välttämätön)
- Laita uuni lämpenemään 200°.
- Laita uunipellille leivinpaperi ja sen päälle tilkka oliiviöljyä.
- Laita fetat kokonaisena vuokaan.
- Pilko valkosipuli ja chilit ilman siemeniä viipaleiksi ja laita fetan päälle.
- Lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä.
- Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä.
- Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
- Paista uunin keskiosassa 200-asteessa 15 minuuttia.
- Laita pasta keittymään ohjeen mukaan sillä aikaa kun ruoka valmistuu.
Kommentit:
”Uusi lemppari retkiruoka”
”Niin helppoa ja hyvää”
Alkuperäinen resepti on täällä: http://liemessa.fi/2019/02/uunifetapasta