Kasvissosekeitto koskenlaskijalla

on

Kasvissosekeitto on herkullinen ja kohtuullisen yksinkertainen valmistaa. Kaikki ainekset pilkotaan ensin pieneksi ja sitten odotellaan niiden kypsymistä. Lopuksi maustetaan. Emme löytäneet kaupasta koskenlaskija-juustoa, joten käytimme keittoa tehdessä maustamatonta sulatejuustoa, joka sekin toimi oikein hyvin pehmentämässä keiton makua. Meillä ei myöskään ollut saatavilla sauvasekoitinta, mutta pienensimme vihanneksia perunansurvimella. Varsinaista sosekeittoa tästä ei siis tullut, mutta erittäin hyvää joka tapauksessa.

Ohje 10:lle, noin 0,90 €/ruokailija

 • 500 g kukkakaalia (tuore tai pakaste)
 • 700 g porkkanaa
 • 450 g perunaa
 • 100 g sipulia
 • 100 g koskenlaskija-juustoa tai jotain muuta sulatejuustoa
 • 2 L vettä
 • 3 kpl kasvisliemikuutioita
 • 1,5 tl suolaa
 • ripaus mustapippuria
 • näkkäriä tai leipää
 1. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota rasvassa kattilan pohjalla.
 2. Lisää joukkoon pieniksi pilkotut kukkakaalit, perunat, porkkanat ja vesi.
 3. Lisää murustellut kasvisliemikuutiot.
 4. Keitä noin 10-20 minuuttia tai niin kauan kunnes vihannekset ovat kypsiä ja pehmeitä ja soseuta sauvasekoittimella, tai jos sekoitinta ei ole niin survimella tai haarukalla mahdollisimman pieneksi.
 5. Lisää keittoon paloiteltu sulatejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna vielä kiehuvaksi, nosta sivuun ja soseuta vielä kerran sauvasekoittimella. Maista ja lisää halutessasi vielä sulatejuustoa tai muita mausteita.
 6. Tarjoa lisäksi leipää.

Kommentit:

”Sopivasti kukkakaalia”
”Onpa hyvää”
”Tässä huomaa että ruuan ulkonäkö ei kerro makua”

Save

Advertisement