Pinaatti-fetapasteijat

Nämä mainiot pinaatti-fetajuustokolmiot ilahduttivat ja lämmittivät talviretken lähtöpäivänä telttojen pakkaamisen lomassa.

Ohje 10:lle, noin 0,30 €/pasteija

  • Lehtitaikinalevyjä 500 g
  • Sipuleita 1 kpl
  • Pakastelehtipinaattia 200 g
  • Fetajuustoa 100 g
  • Kananmunia 1 kpl
  • Öljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  1. Laita uuni lämpenemään 200 °C:n ja ota lehtitaikinalevyt sulamaan.
  2. Kuullota pannulla hienoksi silputtu sipuli ja lisää pinaatti. Anna hautua kunnes liika neste on haihtunut. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  3. Puolita lehtitaikinalevyt ja lisää pinaatti-sipulitäyte taikinaneliön kulmaan. Lisää myös feta.
  4. Taittele täytetyt taikinalevyt kolmioiksi ja painele reunat tarkasti yhteen.
  5. Voitele kananmunalla ja paista 200 °C:ssa noin 10-12 min.

image4

Kommentit:
”Aivan sairaan hyviä!”
”Ai se ei ollukaan merilevää? Oisin mä syöny, jos oisin tienny et se on pinaattia!”