Kesän tullessa uudet perunat ovat taas saatavilla ja halusimme tehdä niiden kanssa jotain hyvää lisäksi, joten teimme kasvisnakeista nakkikastiketta. Käytimme aika mausteisia kasvisnakkeja, mikä sopi hyvin kastikkeeseen. Kastike maistui kaikille oikein hyvin!
Talviversiossa reseptissä voi käyttää ihan tavallisia perunoita ja myös perunamuusi sopii oikein hyvin kastikkeen kanssa.
Ohje 10:lle, noin 1,9 €/ruokailija
- 1600 g (uusia) perunoita
- 2 sipulia
- 900g vegenakkeja (esim. Vegyu Eggie)
- iso nokare voita / margariinia / öljyä
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 6 dl vettä
- 5dl kaurakermaa
- 2 kasvisliemikuutiota
- 6 rkl ketsuppi
- 1,5 rkl sinappi
- 1tl rouhittua mustapippuria
- Laita pottuvesi kiehumaan ja valmista ne kastikkeen ohessa.
- Pilko sipuli ja paloittele nakit.
- Laita paistinpannulle iso nokare voita / margariinia / öljyä sulamaan.
- Kuullota sipuleita pari minuuttia ja heitä joukkoon nakit ruskistumaan.
- Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoittele hyvin.
- Lisää joukkoon ensin vesi ja sitten kaurakerma.
- Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja hämmentele muutama minuutti.
- Mausta ketsupilla, sinapilla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Lisää tarvittaessa loraus vettä jos haluat kastikkeesta löysempää.
Kommentit:
”Maistuu ihan normaalilta nakkikastikkeelta vaikka onkin kasvisnakeista”
”Herkullista!”